Pensionarii mineri ies în stradã

Au fost amãgiti de Ministrul Muncii Olguta Vasilescu si nici parlamentarii cu care s-au întâlnit nu i-au ajutat prea mult, asa încât acum ies în stradã.  Vorbim despre pensionarii mineri care, la sfârsitul acestei sãptãmâni, depun o cerere la primãria din Petrosani pentru a le autoriza un protest în stradã. Totul se va întâmpla la începutul lunii octombrie.
„Am hotãrât sã mergem spre o a treia etapã. Sã nu îi zicem miting, cã nu ne place asta. Va fi o manifestare publicã, ce se va desfãsura în data de 5 octombrie, în fata Casei de Culturã Ion Dulãmitã, între orele 15,00 – 17,00, cu plecare pe un traseu, spre Judecãtoria Petrosani. Vineri depunem solicitarea cãtre Primãria Petrosani, pentru aprobare”, a spus Viorel Pascu, membru al Asociatiei Seniorilor 2016 Valea Jiului.
Pensionarii au trimis o scrisoare deschisã cãtre parlamentarii hunedoreni în care le spun cã nu mai pot astepta si cã ajutorul lor ar trebui sã vinã la timp, motivând totodatã cât sunt de dezamãgiti de faptul cã, desi au ajuns pânã la ministrul muncii, totul a fost doar praf în ochi.
„Noi am plecat de la credinta cã o lege, care s-a dat pentru cei care au lucrat în minerit, din grupele I si II, va ajunge în favoarea noastrã. Am fost de bunã credintã, am asteptat, dar nu mai vrem sã ajungem pânã în faza în care va apare noua Lege a pensiilor, pentru cã noi vom pierde tot, respectiv toate drepturile  ce trebuiau sã ni se acorde pe perioada 2016 -2017. Nu mai stim ce sã credem nici de ministrul Olguta Vasilescu, pentru cã ne-a lãsat cu gura cãscatã, dupã ce a promis delegatiei cã de mâine se vor sista recalculãrile, ceea ce a fost o minciunã din partea ministrului”, a mai adãugat Viorel Pascu, în numele pensionarilor mineri.
Pensionarii cred cã protestul lor îi va ajuta, pentru cã doar prin abordarea atentã a acestei solicitãri, vor putea fi sprijiniti pentru rezolvarea inechitãtilor create la recalcularea pensiilor pe Legea 192/2015.  Mai mult, cei care au lucrat în grupa I de muncã cer acum sã fie primiti chiar de Liviu Dragnea.
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „Pensionarii mineri ies în stradã

 • 21 septembrie 2017 la 19:38
  Permalink

  unde e hortopan care a scos pensionarii in strada doar cind a avut el interese politice la mijloc,nu i e rusine ca incaseaza pensie speciala si a iesit sa apere jigodiile astea care ne umilesc pe resmerita pe nistor si pe dragnea asta trebuie schimbat e un mincinos si el si armeanu si dabuleanu…trebuie oameni seriosi ca nici pascu nu i mai breaz si el pupa in cur psd ul.

 • 21 septembrie 2017 la 20:15
  Permalink

  DREPTATE ! Pensionari mineri (printre care si cei care au stat in birouri fara praf in plamani SILICOZA si erau platiti in subteran Hortopan , …………) care au iesit la pensie inainte de 2011 primesc facilitati la energia ELECTRICA si TERMICA iar pensionari mineri care au iesit la pensie dupa 2011 pana in prezent NU primesc aceste facilitati . Sa se faca DREPTATE !

 • 22 septembrie 2017 la 07:54
  Permalink

  Pensionari mineri nu vor mai vota nicodata cu PSD daca in noua Lege a pensilor nu se respecta Legea 155/2016 calculul impartiri la 20 pentru toti pensionari mineri . O sa mai voteze cu PSD doar primari , viceprimari secretari si directori din primarii care leati facut salari foarte mari

 • 22 septembrie 2017 la 10:06
  Permalink

  Asociatia Seniorilor este politica(psd) si este condusa de un incult si limitat la gandire, care a facut mult rau vai jiului. Cine accepta jocurile acestui individ bu iubeste Valea.

 • 22 septembrie 2017 la 18:54
  Permalink

  hortopan un comunist notoriu incaseaza pensie speciala de la parlament ,un micinos care il pupa in cur pe resmerita…..iar articolul e ilustrat gresit cu poza unui mare gunoi al mineritului din vale valter cojman….

 • 23 septembrie 2017 la 19:53
  Permalink

  asociatia seniorilor e o varianta serioasa si cinstita pe cind hortopan ,armeanu si dabuleanu sunt niste comunisti compromisi total in fata oamenilor

Comentariile sunt închise.