Lia Olguta Vasilescu “trasã” de mânecã de Cristian Resmeritã

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, va trebui sã îi ofere rãspunsuri pe marginea Legii Pensiilor, lui Cristian Resmeritã. Senatorul PSD vrea sã afle când vor fi recalculate pensiile pensionarilor mineri din Valea Jiului.
“Recalcularea pensiilor potrivit Legii 192/2015, ar fi trebuit sã aducã sume în plus, sã acorde un drept si nu o favoarea pensionarilor care au lucrat în grupele I si II de muncã înainte de 2011. Acest drept a fost recunoscut de numeroase instante de judecatã pânã în 2008, în urma proceselor intentate Casei de Pensii de pensionarii beneficiari ai acestor grupe de muncã si legiferat prin OUG 100/2008, asa cum se mentioneazã si în textul de lege”, aratã senatorul PSD, Cristian Resmeritã în interpelarea adresatã ministrului Muncii.
Mai mult, senatorul PSD atacã guvernul condus de Emil Boc, în anul 2010.
“Tinutã la sertar de guvernul PDL, asa cum dovedea rãspunsul la interpelarea mea nr. 171B/17.03.2009, conform cãreia OUG 100/2008 era pusã în aplicare, însã numeroasele memorii primate de la pensionari dovedeau contrariul, aceasta a fost pusã în aplicare în primãvara anului 2009 de Guvernul PSD si blocatã nejustificat de guvernul Boc în anul 2010, recalcularea pensiilor ajungând la pensionarii al cãror drept de pensie a fost deschis în anul 1990. Legea 192/2015 a fost adoptatã pentru a îndrepta o eroare, sã continue ceea ce nu s-a terminat cu OUG 100/2008. Printre beneficiarii Legii 192/2015 sunt multi pensionari trecuti bine de 70 de ani, cei mai multi mineri si siderurgisti, oameni care au depus o muncã grea si în conditii periculoase, de aceea a fost încadratã în grupele I si II de muncã, multi dintre ei au pierit asteptând sã li se facã dreptate, acesti oameni nu mai au timp sã astepte”, mai spune Cristian Resmeritã.
O parte dintre pensionarii cãrora le-au fost recalculate pensiile au avut neplãcuta surprizã de a li se reduce pensia.
“Legea 192/2015 ar fi trebuit sã aducã sume în plus pensionarilor din grupele I si II de muncã, nu corectii negative rezultate prin aplicarea HG 291/2017, prin asimilarea la stadiul de cotizare de 30 de ani, conform Legii 263/2011, lege adoptatã de Guvernul Boc, care a modificat nejustificat stagiul de cotizare si care a fost adoptatã de altfel prin legea 155/2016”, mai aratã senatorul PSD, Cristian Resmeritã. Astfel, senatorul îi cere ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu sã spunã “dacã o sã luati mãsuri pentru aplicarea corectã a Legii 192/2015, în ce constau ele si de la ce datã vor fi aplicate”.
În urmã cu o lunã, aflat la Petrosani, ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea le-a spus pensionarilor cã nu le vor scãdea pensiile în urma recalculãrii.
“Cu toate cã existã nemultumiri si dupã recalculãrile acestor pensii apar punctaje mai mici, legea spune foarte clar cã nicio pensie nu scade, în cazul în care punctajul în urma recalculãrii este mai mic decât punctajul actual, nu scad pensiile. Ei vor primi aceeasi pensie ca si pânã acum”, a spus în urmã cu o lunã de zile, la Petrosani, Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social.
Monika BACIU

11 thoughts on “Lia Olguta Vasilescu “trasã” de mânecã de Cristian Resmeritã

 • 21 septembrie 2017 at 19:39
  Permalink

  RESMERITA UN MINCINOS NOTORIU CE FACE ACUM E UN EXERCITIU DE IMAGINE IL DOARE IN CUR DE NOI.

  Reply
 • 21 septembrie 2017 at 20:00
  Permalink

  Pe doamna Olguta Vasilescu o intereseaza mai mult Craiova (stadionul , spitalul, …….) . PSD-ul uita ca valea jiului a votat tot timpul cu PSD .

  Reply
 • 21 septembrie 2017 at 20:42
  Permalink

  Domnule senator Cristian Resmerita adevarati pensionari mineri care au lucrat numai in Mina nu au stat la birouri afara au viata scurta datorita prafului si gazelor din Mina , cheltuiesc multi bani ca sa poata respira datorita SILICOZEI , …….. . Avem plamani plini de praf , pe Olguta no intereseaza de noi pensionari mineri dar dumneavoastra sunteti alesul nostrul al vaii jiului .

  Reply
  • 21 septembrie 2017 at 22:08
   Permalink

   ma doare in cur de voi fraierilor ma interesati doar cind ma votati pe mine pe tata si pe fratele meu sa putem fura…ai praf in plamini eu ti am dat si praf in ochi fraiere…ce crezi ca ma intereseaza de pensia ta?ma intereseaza sa fac avere sa am pensie speciala sa ma plimb sa ma distrez daca ma itraiesti fraiere o sa am nevoie de votul tau peste doi ani….hai pa ca ma plictisesti cu sictir al tau cristinel de la lupeni

   Reply
 • 21 septembrie 2017 at 22:55
  Permalink

  Ai sa mai vezi voturi la Pastele Cailor !

  Reply
 • 22 septembrie 2017 at 08:03
  Permalink

  Daca in noua Lege a pensiilor nu se va mentine Legea 155/2016 calculul impartiri la 20 pentru toti pensionari mineri nu o sa mai votam niciodata cu PSD . O sa mai voteze cu PSD doar primari , viceprimari , secretari si directori din primarii ca leati facut salari foarte mari din bani nostri publici (bugetul statului) pardon si de la toti cei din institutile de stat prefectura , CJ , …. numai de la ei veti mai lua voturi

  Reply
 • 24 septembrie 2017 at 12:59
  Permalink

  Joc de imagine pentru Razmerita.Cand a vazut ca se umfla buba ,a iesit si el sa scrie ceva ce place minerilor.Ipocrizia la ea acasa.DE CE NU A REACTIONAT CAND GRINDEANU ,VASILEASCA SI MINISTRU DE FINANTE AU DAT HG CARE PUR SI SIMPLU ANULA MARIREA PENSIILOR ?????????Niste mincinosi,in frunte cu Razmerita ,Olguta si restul gastii.Cand au vazut ca nu sunt bani,pentru marirea punctului cu 50 % ,ba ca trebuia dati bani din urma ,au gasit repede mijlocul ca sa anuleze marirea ,ea devenind micsorare impartind la 30 de ani .Apropo ,in legea cu marirea nu scrie niciunde ca ea se aplica la legea in vigoare azi si e si normal ,o pensie nu poate fi calculata retroactiv dupa alta lege ca asa vrea muschii mincinosilor asti pesedisti.O sa mai vedeti voturi la pastele cailor !

  Reply
 • 24 septembrie 2017 at 18:37
  Permalink

  resmerita tot clanul sunt neam de turnator la securitate si a mascat spagile in cadouri de nunta si botez campaniile electorale le a sponsorizat din bani de la oameni gen dragoi nicolae sau anghel aurel ori nicolescu cristian pe care i a numit in functii prin trafic de influenta asta e omul care umileste pensionarii alaturi de incasatorul de pensie speciala hortopan.

  Reply
 • 29 septembrie 2017 at 09:08
  Permalink

  Va meritati soarta fraierilor,ati votat PSD ha ha ha !

  Reply
 • 29 septembrie 2017 at 22:34
  Permalink

  tot felul de comentatori, care mai de care mai revoltati. Dar au uitat sa pipaie carnetul de partid din buzunarul de la piept. Niciodata nu amvazut atat de multi oameni controlati prin ‘ratii’ de bani de la buget, ca in Lupeni. Sau spalati pe creier, sau limitati. Mai iesiti si voi in lume sa vedeti ca se poate trai si altfel, fara sa va slugariti in fata unui clan penal. Lupeneni, sunteti prizonieri din ignoranta!

  Reply
 • 2 octombrie 2017 at 20:54
  Permalink

  Floareooo cine sa se destepte la Lupeni??? Bine zici .!Sa mai iasa si ei dracului din vagauna asta si sa mai lase jocul de table si 66 si sa vada cum gandesc cei din Banat ,din Bucuresti ,din Cluj,Oradea Sibiu,Brasov.Asta vrea PSD-ul ,votanti multi si prosti iar in Lupeni,ca de fapt in toata Valea Jiului,astia sunt majoritari.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *