Vijelia i-a lãsat în beznã si fãrã apã

Vântul extrem de puternic a afectat reteaua de iluminat public din zona de nord a municipiului Petrosani, astfel cã pe parcursul noptii de miercuri spre joi, DN 66 si câteva cartiere au rãmas cufundate în beznã.
Vântul extrem de puternic a rupt mai multe crengi ale arborilor si le-a azvârlit pe soseaua de centurã îngreunând traficul rutier. Un panou publicitar de mari dimensiuni amplasat în curtea GEROM, avariat partial în urma vijeliei de sãptãmâna trecutã, a fost distrus în întregime si numai norocul a fãcut ca bucãtile purtate de vânt sã nu facã victime printre participantii la trafic.
Tot din cauza vijeliei si a ploii puternice si operatorul de apã potabilã din Valea Jiului a avut probleme. Din cauza turbiditãtii foarte mari a apei care intra în statiile de tratare, Apa Serv Valea Jiului a luat decizia de a sista livrarea apei cãtre consumatorii din Petrila si zona de nord a Petrosaniului în noaptea de miercuri spre joi.
”În urma fenomenelor meteorologice extreme din aceastã dupã amiazã (n.r. miercuri), parametrii fizico-chimici ai apei brute au crescut peste capacitatea tehnologicã de tratare a statiilor Jiet si Taia, înregistrându-se turbiditãti mai mari de 30.000 unitãti NTU”, se aratã într-un comunicat al Apa Serv.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *