Sfârsitul de sãptãmânã va fi unul sportiv, la Lupeni. Aici va avea loc prima editie a cupei Straja la minifotbal. Evenimentul organizat de Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni, în colaborare cu Comexim R Lupeni si Tabãra Resiga are ca scop promovarea zonei.
“Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni, în colaborare cu Comexim R Lupeni si Tabãra Resiga organizeazã în perioada 22-24 septembrie 2017 prima editie a Cupei Straja 2017 la fotbal, evenimentul se va desfãsura la stadionul Minerul din Lupeni. Competitia va fi organizatã cu sprijinul domnului Corpadi Sorin, care din dragoste pentru sport, în special, fotbal, a înfiintat în anul 2012 echipa de fotbal pentru copii si juniori Sorii Sport, care s-a dezvoltat în timp si a obtinut performante notabile la copii si juniori atât pe plan local cât si la nivel national”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
La competitiile sportive de la sfârsitul acestei sãptãmâni sunt asteptate sã ia parte echipe din întreaga tarã. Este un bun prilej pentru a promova zona Straja, iar Lucian Resmeritã le face invitatilor o scurtã descriere a statiunii montane.
“Prezenta dumneavoastrã în municipiul nostru si în statiunea Straja ne onoreazã. Trebuie sã stiti cã vã aflati într-o zonã atestatã documentar în anul 1770, dar despre care existã mãrturii încã din cele mai vechi timpuri. Locuitorii de aici se ocupã în principal cu cresterea animalelor si mineritul, dar frumusetea zonei a început sã atragã un numãr tot mai mare de turisti, astfel turismul ocupã în prezent un loc important în paleta ocupationalã a zonei. Nucleul turistic în reprezintã Statiunea turisticã Straja. Aceasta se aflã în muntii Vâlcan, la o altitudine de 1445 m si are 12 pârtii  de schi cu instalatii de transport pe cablu si instalatii de nocturnã. Accesul auto în statiune se face din municipiul Lupeni pe DJ 664A si cu telegondola cu plecare din zona de agrement Brãita, plimbarea cu telegondola vã va oferi o experientã de neuitat. Pitorescul statiunii îl veti putea admira pe toatã perioada de desfãsurare a competitiei, întrucât cabanierii din statiunea Straja sunt pregãtiti sã cazeze participantii la eveniment în cele mai bune conditii. În statiune vã veti putea bucura de experientele oferite de parcul de aventurã Straja pus de dispozitie de tabãra Resiga, partener al competitiei. Aici turistii se vor bucura de experientele oferite, de atelierele amplasate la înãltime, dublã tirolianã de 160 m, escaladã, drumetii, jocuri de îndemânare, foc de tabãrã si alte surprize”, mai spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Evenimentul se aflã la prima editie, iar organizatorii îsi propun sã facã o traditie din aceste activitãti.
Monika BACIU