Data de 28 septembrie a fost înaintatã pentru finalizarea lucrãrilor prin care canalizarea ajunge în statiunea montanã Straja.  Primarul din Lupeni spune cã aproape totul este gata si cã totul  este în grafic, asa încât lucrãtorii ar putea chiar sã respecte aceste  termen.
„Lucrãrile pentru canalizare se desfãsoarã în programul stabilit. A ajuns în acest moment în partea de jos a municipiului  Lupeni, acum se branseazã cetãtenii care stau la case pe strada Brãii si Straja, dupã care se vor uni cele douã conducte si vor ajunge în oras. Din câte stiu, pe data de 28 este termenul de finalizare”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Peste 200 de cabane vor fi racordate la acest sistem de canalizare, primul din statiunea de munte din Valea Jiului si conditiile din cabane vor fi îmbunãtãtite simtitor. Lucrarea va fi gata acum si pânã la iarnã ar putea deveni functionalã. Asta, pentru cã locatiile din Straja abia mai primeau, în ultimii ani, avize de la Mediu, iar acum vor putea sã intre în normal.
„Cei care au cabane îsi doresc sã se branseze. Sunt convins cã vor si reusi sã facã acest lucru. Cei din zona de sus vor reusi mult mai repede, pentru cã le permite  suprafata sã facã sãpãturi, ca sã se branseze mai repede. Cei din partea de jos a statiunii, ei au muncit si  si-au fãcut canalizãri colective. Adicã, 5 sau 10 cabane, ori mai putine s-au legat împreunã si au folosit fose comune, iar acum nu au de fãcut decât ca teava sã o branseze în cãminul ce le-a fost repartizat”, a mai spus primarul din Lupeni.
Hidroconstructia SA Bucuresti este firma care executã lucrãrile pentru partea de canalizare de pânã în oras si a câstigat licitatia cu cel mai bun pret, la suma de 2.089.035, 61 lei, fãrã TVA, pret mult mai mic fatã de estimãrile din caietul de sarcini, care au fost de peste 3,4 milioane de lei fãrã TVA.Lucrãrile au început în 19 septembrie 2016, iar investitia Apa Serv este de 1,2 milioane de lei si este fãcutã doar cu banii din economiile societãtii de apã din Valea Jiului. Lungimea retelei de canalizare este de 1,8 km, având aproximativ 60 de cãmine.
Diana Mitrache