Cimitirul eroilor, gata de ceremonie

Zeci de vânãtori de munte din toatã Europa sunt, la finele acestei sãptãmâni, la Petrosani, iar ceremoniile se tin si la cimitirul eroilor.
Tocmai de aceea, voluntari români si italieni lucreazã de zor, pentru ca locatia sã fie perfect amenajatã pentru ziua de sâmbãtã.
„Acest eveniment de amploare ne-a determinat sã luãm decizia de a face din acest cimitir, un loc în care cei care locuim în Petrosani sã putem aduce un omagiu celor care au cãzut. De data aceasta, spre surpriza noastrã, am avut un sprijin deosebit din partea primãriei, personal a domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi. Au lucrat aici voluntari de la primãrie, de la Subfiliala Cultul Eroilor, copiii de la Crucea Rosie din Petrosani, au lucrat si un grup de elevi, însotiti de Dorel Schiopu, ne-a ajutat domnul Costel Postolache, prim-vicepresedinte al Asociatiei Cultul Eroilor si presedintele Asociatiei Veteranilo de Rãzboi din Petrosani, domnul ajutant Vasile Murgilã si domnul plutonier major Sorel Dusa.
Am avut si voluntari italieni, încã de la început si acum sunt chiar aici si lucreazã la zidurile din incintã”, a spus Ioan Levitchi, presedintele Asociatiei Cultul Eroilor Regina Maria.Ceremoniile în cimitir vor începe sâmbãtã, imediat dupã defilarea din oras a vânãtorilor de munte din Europa. Începutul defilãrii acompaniatã de muzica Filarmonicii din Lentiai (Belluno), începe la ora 9,30 în ziua de sâmbãtã si va urmatã, la cimitir de slujba de comemorare a celor cãzuti în rãzboi. Apoi va avea loc citirea Testamentului Eroilor si a Rugãciunii Alpinului din Italia.
La eveniment participã si Excelenta Sa Ambasadorul Italiei în România si reprezentanti ai Asociatiilor de Vânãtori de Munte din Europa.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.