Comuna Baru Mare, aflatã la câtiva km de Petrosani, este gazda editiei cu numãrul IV a concursului cu premii „Pedaleazã la Baru cu San Montan”. Pe mai multe categorii de vârstã si pe trasee diferite,  se vor întrece zeci de iubitori ai sportului la munte.
Organizatorii spun cã mizeazã pe o participare numeroasã, fiindcã si premiile si traseele sunt ofertante. „Este vorba despre concursul de MTB si duatlon, care va avea loc la Baru în acest week-end, adicã pe data de 23 septembrie, începând cu ora 10,00. Încercãm sã angrenãm cât mai multi sportivi, sau oameni simpli, în sportul de masã. Sperãm sã participe cât mai multi, pentru cã anul acesta, la editia din varã, denumitã „Aleargã cu San Montan”, am avut un numãr-record de participanti, asa cã sperãm cã si acum sã  vinã cât mai multi”, a spus Erika Santa, prsedinta Asociatiei San Montan  din Valea Jiului.
Probele sunt fie pe bicicletã, fie în alergare, ori ambele variante, sub forma unei întreceri de tip stafetã, iar concurentii sunt împãrtiti pe vârste. „Avem o cursã de Montain Bike, cu o diferentã de nivel de  + 1.000 m, pe o distantã de 24 de km. Avem o  cursã de duatlon, unde se pot întâlni alergãtori cu biciclisti, la duatlon individual, adicã un singur sportiv poate sã facã proba, sau duatlon stafetã, unde doi sportivi  se combinã, ca unul sã alerge si unul sã pedaleze. De asemenea, avem premii în bani acordate de Primãria si Consiliul Local din Baru. Sunt douã categorii, pentru cei sub 11 ani si cursã pentru cei între 12 si 15 ani ”, a mai adãugat Erika Santa.
La Baru Mare sunt asteptati sâmbãtã toti cei care cred cã miscarea în aer liber le face bine si la final, organizatorii îi asteaptã cu un ceaun cu gulas.
Diana Mitrache