Viorel Stancu: “Este posibil ca disponibilizãrile sã ne afecteze pozitiv”

Mai multi angajati ai Complexului Energetic Hunedoara îsi vor pierde în acest an locurile de muncã. Conform planului de închidere a unitãtilor, vor fi efectuate concedieri colective. Directorul general al CEH, Viorel Stancu sustine cã existã posibilitatea ca disponibilizãrile sã aibã un efect pozitiv asupra societãtii.
“Este posibil ca disponibilizãrile sã ne afecteze pozitiv. Scad cheltuielile salariale si efortul financiar lunar pentru plata salariilor acestor angajati, iar dacã mãcar o parte dintre aceste persoane vor fi cele care au un aport redus s-ar putea sã nu se simtã în activitatea de productie lipsa lor, ci numai sã ne ajute din punct de vedere financiar, ca în fiecare lunã sã scãdem efortul”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.
Disponibilizãrile ar urma sã fie realizate în douã transe, mai spune directorul general.
“Estimãm cã în luna decembrie se va pleca într-una sau douã transe, dar luna decembrie va însemna ultimele zile de preaviz pentru lucrãtorii care vor pleca cu disponibilizare. Criteriile se vor stabili împreunã cu sindicatele. Sunt câteva criterii generale trecute în contractul colectiv de muncã, dar în urma unui dialog cu sindicatele, cu comisia paritarã se vor stabili niste criterii foarte clare si precise privind persoanele care vor fi disponibilizare”,  a mai spus sursa citatã.
De cealaltã parte, reprezentantii salariatilor spun cã totul depinde de renotificarea privind închiderea minei Lupeni.
“Într-o singurã transã se vor face disponibilizãrile, dar depinde de renotificarea privind închiderea minei Lupeni. Vor fi 490 de disponibilizãri, cât am stabilit în urma negocierilor pentru contractul colectiv de muncã”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Încã nu au fost stabilite criteriile în baza cãrora se vor face disponibilizãrile.
“Încã nu s-a stabilit nimic concret în acest sens. Pânã nu stim exact care este rãspunsul legat de renotificare nu avem niciun criteriu”, a mai subliniat sursa citatã.
Potrivit sindicalistilor, renotificarea privind prelungirea termenului de închidere a minei Lupeni a trecut de Comisia Interministerialã, documentele fiind acum pe masa Ministerului de Finante.
Monika BACIU

3 thoughts on “Viorel Stancu: “Este posibil ca disponibilizãrile sã ne afecteze pozitiv”

 • 19 septembrie 2017 at 21:24
  Permalink

  Nu este posibil, este sigur ca disponibilizarile ar afecta pozitiv CEH. Daca intradevar se vor disponibiliza taietorii de frunze la caini. Astia insa sunt inrolati politic unde trebuie asa ca…

  Reply
 • 20 septembrie 2017 at 08:42
  Permalink

  Sa plece cei cu conditii de pensionare fara plati compensatorii. Unde sa mai vazut asa ceva, sa dai plati compensatorii la cei c conditii de pensie? Ministrul Petcu, Olguta si Tudose cred ca au inebunit daca accepta asa ceva. Dati afara pensionabilii prin desfintarea posturilor si transformarea in muncitori si atunci sigur vor pleca toti taietorii de frunze la caini din ceh. Este mita pe fata sa dai plati compensatorii la cei cu conditii de pensionare. Cineva trebuie sa raspunda pentru aceasta ilegalitate. Aici este un mare compromis intre sindicate si administratie, adica un troc. Sindicalistii sunt niste jucatori de teatru. Vina le apartine in primul rand lor si dupa aceea celor din administratie. Domnule Stancu de ce nu faci publica lista cu cei din ceh care au conditii de pensionare? E poluat in ceh cu pensionabili si cu consilieri si tu spui ca faci disponibilizari cu plati compensatorii. Iar vreti sa ne dati prosteala? Iar vom striga demisia in fata ceh.

  Reply
 • 24 septembrie 2017 at 17:46
  Permalink

  cei cu conditii de pensionare au pile….

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *