Vom sti, cu putin timp înainte de producerea dezastrelor naturale, sã ne protejãm. Vorbim despre locuitorii din Petrosani, pentru care administratia are în plan sã achizitioneze un sistem de alarmare meteo, un soi de statie care va da în timp real parametrii unui posibil dezastru natural.
Aparatura va veni sã completeze aparatura existentã acum si care poate alarma populatia cu privire la astfel de fenomene. Totul este acum luat în serios, dupã ce, o scurtã furtunã a ucis în România 8 oameni.
“Acel echipament este în planul de achizitii al nostru. O sã o cumpãrãm. Este o statie meteo, dar care nu o sã ne poatã anunta pe noi dacã vine furtuna. Ea ne va da niste date foarte importante legate de cantitãtile de apã, viteza vântului, dar doar în momentul în care aceste fenomene se si întâmplã aici, local. Sigur, ceea ce ISU are în plan cu alarmarea si prealarmarea, cu codurile primite de noi, va fi functional si la Petrosani, unde avem 3 sisteme prin care deja putem alarma populatia, prin sistemele acustice, în caz  de pericol”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Alarmele existente acum si care sunt amplasate în tot municipiul Petrosani, fiind recent si verificate, dau posibilitatea de a atentiona populatia, în cazul unui dezastru, cu aproximativ 20 de minute, maxim o jumãtate de orã, înainte de producerea unor astfel de evenimente.
Diana Mitrache