Cãminele sociale din municipiul Vulcan vor fi racordate la un punct termic. Autoritãtile locale fac demersurile necesare pentru realizarea unui astfel de punct termic. Este vorba de construirea de la zero a clãdirii.
“Lucrãri pentru construire punct termic cãmine sociale – lot 1, conform anuntului de participare nr.27966/ 23.08.2017 (obiectul ”lotul 1”: infrastructura, suprastructura, acoperis, montare tâmplãrie, finisaje interioare, finisaje exterioare, trotuar de protectie, instalatii electrice, instalatii interioare canalizare; obiectul ”asigurare utilitãti”: alimentare cu apa, instalatii exterioare canalizare; ”organizare de santier”)”, aratã anuntul Primãriei Vulcan.
Pentru realizarea investitiei a fost stabilitã o sumã maximã de 187,500 RON, circa 40.800 de euro. În vara acestui an, administratia localã de la Vulcan a întocmit documentatiile necesare pentru construirea unui punct termic.
“Întocmire documentatii tehnico economice pentru construire punct termic cãmine sociale C2,C3 si pavilioane D si E în conformitate cu cerintele din tema de proiectare si anuntul nr.21402/13.06.2017. Întocmire documentatii tehnico economice pentru construire punct termic cãmine sociale C2,C3 si pavilioane D si E: studiu de fezabilitate, documentatia tehnicã pentru obtinerea autorizatiei de construire; proiect tehnic + caiet de sarcini + detalii de executie; documentatia as-build; documentatii pentru obtinerea avizelor solicitate în certificatul de urbanism; asistenta tehnicã, propunerea tehnicã si propunerea financiarã”, aratã anuntul.
Nu mai putin de 33.000 de lei a alocat municipalitatea de la Vulcan pentru întocmirea documentatiei. De precizat este faptul cã în sezonul de iarnã care a trecut, abonatii casnici nu au beneficiat de serviciile sistemului de termoficare din cauza datoriilor. Singurii care au avut cãldurã de la termocentrala Paroseni au fost cei de la scoli si institutiile din subordinea primãriei.
Monika BACIU