Începând de vineri, Petrosaniul este gazda celor mai importanti militari în rezervã, care au reprezentat cândva vânãtorii de munte în mai multe tãri ale Europei.
Manifestãrile au loc aici timp de douã zile, iar sâmbãtã îi vom vedea pe toti defilând prin oras. Lor li se vor alãtura elevi ai liceului militar din Alba Iulia si ceremoniile marcheazã astfel evenimente importante din istoria Europei. ”Este cea de a doua reuniune european a vânãtorilor de munte  în rezervã, cu sprijinul celor din Italia. E vorba despre  cei de la Pollicino, dar  si cu cei din Asociatia vânãtorilor de munte din Italia. Va fi prezent la acest eveniment si ambasadorul Italiei si alte oficialitãti”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi , primarul municipiului Petrosani, coorganizator al evenimentelor.
Lucrãrile simpozionului dedicat acestei teme demareazã vineri în sala de marmurã a Primãriei din Petrosani, iar sâmbãta, de la ora 9,30 vom putea vedea defilarea militarilor. Aceasta porneste de la Pollicino, lângã Spitalul de Urgentã din Petrosani si se va opri la Cimitirul Eroilor – un loc în care italienii au lucrat pentru amenajarea mormintelor.
Diana Mitrache