Încã o încercare! / Premierul Mihai Tudose, la Universitatea din Petrosani

Dacã anul trecut, la Universitatea din Petrosani, fostul prim ministru Dacian Ciolos a dezbãtut cu autoritãtile locale si cu reprezentanti ai institutiilor din zonã menirea unei autoritãti guvernamentale si n-a iesit nimic, conducerea Universitãtii mai face o încercare. Poate iasã ceva! În urma unei discutii cu actualul sef al executivului, UP a lansat invitatii premierului Mihai Tudose si ministrului Învãtãmântului, Liviu Pop, la deschiderea oficialã a începutului de an universitar.
La o întrevedere a rectorului Universitãtii Petrosani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, cu prim ministrul României, Mihai Tudose, s-a discutat despre participarea sefului executivului la deschiderea anului universitar la Petrosani. Cum acordul premierului a fost dat, sub rezerva neprevãzutului, conducerea Universitãtii din Petrosani a lansat invitatiile oficiale cãtre acesta si cãtre ministrul Învãtãmântului Liviu Pop.
”Noi am trimis invitatiile, dar confirmarea va veni cu 2-3 zile înainte, mai precis în ultima sãptãmânã din lunã. Domnul Tudose a precizat cã nu poate fi prezent în ziua deschiderii anului universitar pentru cã va fi la o întâlnire oficialã la Sofia, Bulgaria, si cã va veni cel mai probabil pe data de 29 septembrie, însotit de ministrul Învãtãmântului Liviu Pop” – a precizat rectorul Universitãtii Petrosani, Radu Sorin.


Si dacã intervine ceva mult mai important pe agenda premierului si acesta nu va fi ”ademenit”în Valea Jiului, la UP? – a fost întrebarea adresatã rectorului Radu Sorin. Acesta s-a arãtat destul de hotãrât: ”Dacã nu vom reusi acum, cu sigurantã îl vom avea la Petrosani peste câteva luni, pentru cã anul 2018 va fi an aniversar pentru Universitatea din Petrosani – 70 de ani de la înfiintare”.
Universitatea din Petrosani are o lungã traditie, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a functionat în Bucuresti peste 80 de ani. Doar câteva universitãti se pot mândri cu o asemenea descendentã atestatã prin decretul domnitorului A.I. Cuza din 1864 de înfiintare a „Scolii de Ponti si Sosele, Mine si Arhitecturã”.
În 7 decembrie 1948, la Petrosani, si-a deschis portile Institutul Cãrbunelui, cu 135 studenti în anii I – examen de admitere, II si III  – transferati de la Facultãtile de Mine de pe lângã Scolile Politehnice din Timisoara si Bucuresti.
În anul 1995, prin H.G. nr. 568/1995 Universitatea Tehnicã din Petrosani se denumeste Universitatea din Petrosani, având în structura sa trei Facultãti: Facultatea de Mine – 1948, Facultatea de Masini si Instalatii Electromecanice – 1957, Facultatea de Stiinte – 1993 si un Colegiu Universitar Tehnic si de Administratie. De atunci, paleta studiilor universitare s-a diversificat.
Ileana Firtulescu

3 comentarii la „Încã o încercare! / Premierul Mihai Tudose, la Universitatea din Petrosani

 • 18 septembrie 2017 la 18:45
  Permalink

  Lasati domnilor PSD-isti nu va mai deranjati veniti in valea jiului in an electoral si facetiva ca lucrati si noi va vom vota deacum la PASTELE CAILOR .

  Răspunde
 • 19 septembrie 2017 la 07:12
  Permalink

  Si daca vine voleibalistul la Petrosani ce-o sa se intample in bine? Trece luna, el incaseaza o suta treizeci de milioane.Fara sa aiba vreo meserie.Stie doar sa traga bombe.Preturie au crescut exponential dar, vorba fostului voleibalist, ce treaba are el cu ele.E problema lor! Asta nu stie de bun-simt si nu stiu de unde scot pesedistii asemenea ipochimene.Sau, poate, asa sunt toti…

  Răspunde
 • 19 septembrie 2017 la 19:37
  Permalink

  ce tare vine un betiv la alt betiv…nea tudose dupa sprit nu te urca cu raducu in jeep ca asta darima cotetele din placaj facute de smenarul ritzi…pentru el doi la mie e floare la ureche doar e baron psd si nu pateste nimic…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.