Probleme pe autostrada Lugoj-Deva / Ministrul Transporturilor: “Nu vreau sã risc sã punem în folosintã un lot de autostradã”

Ministrul Transporturilor, Rãzvan Cuc spune cã pe o portiune a soselei de mare vitezã existã problemele, si cã nu vrea sã îsi asume riscul de a da în folosintã carosabilul, ca mai apoi sã se repete situatia de pe autostrada Deva-Sibiu.
„Pe unele santiere de autostrãzi, lucrurile merg foarte bine, însã avem probleme de calitate pe unul dintre loturi, mã refer la lotul 3 Lugoj-Deva, unde avem un constructor pe care îl monitorizez îndeaproape, este un constructor despre care am mai spus cã lucreazã foarte dezordonat, are 29 de subcontractori. Am avut probleme la terasamentul autostrãzii si nu vreau sã risc sã punem în folosintã un lot de autostradã si sã repetãm episodul de la Sibiu-Orãstie, lotul 1, si sã avem probleme la terasamente, adicã sã se surpe autostrada. În acest sens, am rugat atât constructorul, cât si consultantul sã monitorizeze foarte atenta calitatea lucrãrilor”, a spus ministrul Transporturilor, Rãzvan Cuc.
Oficialul a precizat cã lucrãrile pe celelalte santiere de autostrãzi sunt în grafic.
Pe data de 10 august, Cuc a declarat cã a decis rezilierea partialã a contractului pe lotul 2 al autostrãzii Lugoj — Deva, dar si penalizarea antreprenorilor care nu au respectat termenele si calitatea lucrãrilor.
„Din nou probleme la Autostrada Lugoj-Deva, pe Loturile 2 si 3. M-am sãturat de vorbe si de explicatii puerile, asa cã trec la fapte! Aplicãm rezilieri partiale si penalitãti pentru fiecare întârziere pentru a se întelege clar cã în România trebuie respectate termenele si calitatea lucrãrilor!”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *