În Federatia Rusã, a avut loc, în perioada 2-13 septembrie 2017, cea de VIII-a Conferintã a Organismului International de Salvare Minierã – IMRB, manifestare stiintificã la care a participat o delegatie a INCD INSEMEX Petrosani condusã de  directorul general dr. ing. George Artur GÃMAN.
În fapt, directorul institutului de cercetãri, Artur Gãman a reprezentat INSEMEX si România în calitate de membru fondator, acesta ocupând un loc în Comitetul Director al OISM.
Obiectivul principal al Conferintei a fost dezbaterea problemelor emergente în ceea ce priveste activitatea de salvare minierã, metodele de interventie ale salvatorilor minieri, precum si instruirea personalului din unitãtile miniere.
Conferinta s-a desfãsurat în 3 locatii diferite: Novokuznetsk, Moscova, respectiv St. Petersburg.
Deschiderea lucrãrilor a avut loc la Novokuznetsk. Pe parcursul evenimentului au avut loc vizite la Statia Centralã de Salvare Minierã, Centrul de Monitorizare, Control si Analizã din bazinul Kuzbass, iar în cadrul Centrului de pregãtire teoreticã si practicã a salvatorilor din Novokusnetz s-au depus semnãturi în cartea de onoare a acestei institutii.
Tot aici a avut loc întâlnirea reprezentantilor din fiecare tarã, în cadrul sedintei executive a IMRB, în cadrul cãreia au fost discutate subiecte legate de evenimentele de interes comun petrecute în ultimii doi ani, precum si planificarea locatiilor unde se vor desfãsura urmãtoarele conferinte, respectiv Columbia în 2019, Marea Britanie în 2021 si Africa de Sud în 2023.
Totodata, la aceastã întâlnire, INCD INSEMEX si-a asumat sarcina de a actualiza, optimiza si moderniza site-ul IMRB.
Lucrãrile stiintifice prezentate în cadrul Conferintei au abordat teme precum interventiile în situatii de urgentã, managementul operatiilor de salvare minierã, asistentã medicalã pe parcursul operatiunilor de salvare minierã. De asemenea, au fost prezentate ultimele noutãti în domeniul echipamentelor de protectie a respiratiei prezentate de sponsorii evenimentului, companiile DRAEGER si DEZEGA. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã INSEMEX Petrosani a participat cu lucrarea “Model de pregãtire psihologicã a salvatorilor minieri în corelare cu factorii de mediu” prezentatã de domnul Director General Dr. ing. George Artur GÃMAN în cadrul sesiunii tematice “Asistentã medicalã pe parcursul operatiunilor de salvare minierã”.
Urmãtoarea locatie a Conferintei a fost Moscova, unde participantii au vizitat o linie de metrou aflat în constructie, Centrul National de Management si Crizã din cadrul Federatiei Ruse si au depus flori la monumentul salvatorilor minieri la sediul EMERCOM Moscova.
Ultima etapã a Conferintei a avut loc la St. Petersburg, etapã în cadrul cãreia a fost vizitatã Universitatea de Mine, respectiv Facultatea de Pompieri si centrul de antrenament si pregãtire a acesteia din cadrul EMERCOM Rusia.
Evenimentul a fost marcat în ziarul Ministerului Federatiei Ruse pentru Apãrare Civilã, Alertã si Eliminarea Consecintelor Dezastrelor Naturale (EMERCOM).