Câinii fãrã stãpân s-au sãlbãticit pe dealurile dintre Petrosani si Petrila, chiar deasupra minei si au ajuns sã atace pânã si animalele din gospodãrii. Au fost si cazuri când oamenii au rãmas fãrã purcei ori chiar oi.
Familiile care locuiesc în zonã izolatã dintre Petrila si Petrosani,  s-au plâns în nenumãrate rânduri de atacul haitelor de câini fãrã stãpân care le sfâsie pãsãrile ori chiar iezii si mieii. Cum mai toti si-au coborât animalele din munte, maidanezii înfometati le dau zilnic târcoale.
„Sunt lihniti si vin sã caute de mâncare. Iepuri, gãini, mãnâncã tot ce reusesc sã prindã si cineva ar  trebui sã ia mãsuri. Au luat si iedul de lângã caprã, rate, tot ce au putut vâna. Vine iarna si vor fi mai rãu ca lupii. Pânã acum ne ataca ursul, ne-a luat câinii din lant si i-a omorât. Cu haitã de maidanezi n-a avut curaj sã se mai apropie, dar noi tot în pagubã iesim, cã rup câinii dacã nu ia ursul. Au mai venit hingherii dar nu au putut sã-i prindã”, spune unul dintre localnici.
Primãria Petrila dar si cea de la Petrosani au anuntat incidentele imediat cum au primit plângeri de la localnici, însã fiind o zonã întinsã si greu accesibilã este aproape imposibil ca maidanezii sã poatã fi capturati. Gospodarii au probleme an de an cu câinii sãlbãticiti, dar mai ales pe perioada de toamnã si iarnã când hrana este mai greu de gãsit.
Maximilian Gânju