Tânãrul de 28 de ani, din Vulcan, condamnat pentru tentativã de omor dupã ce si-a atacat cu sabia un amic de pahar, a fost obligat de instantã sã achite cheltuielile de spitalizare ale victimei.
Cristian Adonis Pobirci (28 de ani) s-a rãzboit pe strãzile din municipiul Vulcan cu alti doi amici si pentru a-si impune punctul de vedere, a scos o sabie de sub hainã si si-a lovit rivalul care îlcontrazicea.
Victima a ajuns cu rãni la Spitalul de Urgentã Petrosani si a avut nevoie de o perioadã lungã de tratament pentru recuperare. Unitatea medicalã cere acum ca agresorul sã achite toate cheltuielile de spitalizare ale victimei si instanta de judecatã de la Petrosani a încuviintat solicitarea.
Pobirici zis ”Cucuruz” va fi executat silit pentru stingerea datoriei cãtre spitalul din Petrosani.   Pentru tentativa de omor individul a primit cinci ani de închisoare cu executare si a fãcut apel, însã procurorii au reusit sã convingã judecãtorii Curtii de Apel Alba Iulia sã-i majoreze pedeapsa la sase ani.  Scandalul iscat de „Cucuruz” a avut loc pe strãzile din municipiul Vulcan, iar individul a bãut cu doi amici si în drum spre casã spiritele s-au încins. Cei trei au iscat o bãtaie în toatã regula iar Pobirci  le-a spus anchetatorilor cã ceilalti doi prieteni au sãrit pe el si pentru a se apãra a scos arma albã. Tânãrul era cunoscut ca un individ de temut în Vulcan, încã din adolescentã fiind implicat în diferite scandaluri si condamnat pentru tâlhãrie.
Maximilian Gânju