“Îmi exprim regretul si sincerele condoleante fatã de un om emblematic al României care astãzi s-a stins dintre noi, Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare a Partidului National Liberal. Anul acesta a împlinit onorabila vârsta de 100 de ani cu toate cã greutãtile vietii nu l-au ocolit. A participat activ în cel de-al doilea Rãzboi Mondial a fost detinut politic si a reprezentat mereu cu cinste Partidul National Liberal oriunde se afla. Un om cu o personalitate demnã de urmat, asa a fost Mircea Ionescu Quintus. Astãzi, cu regret în suflet ne luãm rãmas bun de la unul dintre cei mai consecventi liberali care a servit si a urmat Partidul National Liberal mai bine de opt decenii. Dumnezeu sã-l odihneascã în pace!”, a spus Lucian Heius, presedintele PNL Hunedoara.
“Odihnã vesnicã, domnule presedinte Mircea Ionescu-Quintus!”, a scris prim-vicepresedintele PNL Hunedoara, Adrian David pe pagina sa de socializare. Un alt liberal, Constantin Ramascanu, l-a comparat pe Mircea Ionescu Quintus cu un cavaler.
“S-a stins ultimul cavaler. Dupã 100 de ani în slujba liberalismului, sufletul i s-a ridicat la cer. Zbor lin maestre”, este mesajul lui Constantin Ramascanu, alãturi de o fotografie cu cel care  a fost Mircea Ionescu Quintus.
Nãscut în 1917, în plin Rãzboi Mondial, Mircea Ionescu Quintus – care a  încetat din viatã vineri – s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Rãzboi Mondial, a fost detinut politic în perioada comunistã, iar dupã Revolutie a fost presedinte al PNL, ministru al Justitiei, deputat si de douã ori senator. Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sutã de ani. Mircea Ionescu Quintus a fost membru PNL timp de 80 de ani
Monika BACIU