Hotii de apã vor ajunge în instantã. Directorul Apa Serv a decis sã le facã dosare penale celor pe care i-a prins cã furau apã si aveau spãlãtorii, restaurante, sau pensiuni. În câteva zile dosarele vor ajunge la politie, iar mai apoi hotii dovediti vor plãti chiar si retroactiv.

Imediat dupã ce au montat apometre noi la sediile firmelor cu probleme, angajatii Apa Serv au observat cã acestora le cresc consumurile simtitor. Asa se face cã acum, dupã ce au demonstrat cã, cel putin în ultimul an, au furat firma de distributie a apei, proprietarii vor fi actionati în instantã. Toti se vor alege cu dosare penale pentru furt si este posibil sã plãteascã si facturi din urmã. „În ultima vreme, chiar am vãzut cã sunt cozi, pentru cã oamenii vin sã plãteascã., Atunci cum sã las societãti mari consumatoare de apã sã nu achite facturi? Unii nici nu aveau contracte si consumau în detrimentul altora. De acum încolo, toti cei care consumã, sã plãteascã. La ora aceasta, împreunã cu serviciul juridic, pregãtim plângerile penale pentru cei care au fost prinsi. Am luat consumurile din 2011 – 2012 si am vãzut acele consumuri infime la unele restaurante, hoteluri, spãlãtorii si am zis cã asa nu mai merge! Am gãsit apometre blocate, altele scoase. Toti vor fi deferiti justitiei si vom încerca sã recuperãm si unele consumuri de apã, care se vor calcula în urma unei formule, asa cum prevede legea”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.

În doar câteva zile, spre exemplu, lacul de la clubul Keops din Petrosani a consumat 800 de metri cubi. Este vorba despre un consum înregistrat în ultimele 20 de zile, dupã ce a fost montat noul apometru. Asta în timp ce apometru „defect” care era montat anterior înregistra maxim 200 de metri cubi lunar. Iar acesta este doar un exemplu din zecile de dosare care vor fi trimise în instantã de responsabilii de la ape.

Diana Mitrache