Medicii de la DSV Hunedoara – înselati cu credite

Zeci de angajati ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara s-au trezit cã sunt datori dupã ce seful Serviciului Personal din cadrul institutiei ar fi  luat credite în numele lor.

Oamenii au depus plângere la Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara, iar conducerea institutiei a demarat o anchetã internã.

Toatã afacerea necuratã a iesit la luminã dupã ce unul dintre medicii veterinari, angajat al DSVSA Hunedoara, a aflat cã are un credit pe numele lui desi nu a împrumutat banii respectivi. Omul s-a interesat si a aflat cã sunt circa 90 de milioane de lei vechi ridicate de la o Casã de Ajutor Reciproc din municipiul Deva. Vestea s-a rãspândit imediat în institutie si colegii veterinarului, dupã ce s-au interesat, au aflat cã si ei au împrumutat sume mari de bani de la acelasi CAR, cu care un superior al lor avea strânsã legãturã. Mai exact, seful Serviciului Personal din cadrul DSV, Marcela Ciucã, care este acum bãnuitã cã s-a folosit de datele personale ale angajatilor pe care le gestiona pentru a împrumuta bani în numele lor.

Stãm cu emotii

Pânã în acest moment se bãnuieste cã sunt 30 de angajati ai Directiei, medici veterinari, inspectori si asistenti care fie sunt giranti fãrã stirea lor, fie au ridicat sume de bani de la CAR, fãrã ca în realitate sã se întâmple acest lucru. „Initial a fost vorba de vreo 25 de persoane. Acum am aflat cã ar fi 30 de pãgubiti. Stãm cu emotii pentru cã încã nu stim care are credit si care e girant. Este inadmisibil ce se întâmplã si nu vrem sã plãtim ceea ce nu am luat. Din acest motiv ne-am si adresat cu plângere organelor de anchetã”, a declarat unul dintre medici.

Conducerea DSVSA Hunedoara prin directorul adjunct, Daniela Lãcrãjan, a demarat o anchetã internã, însã sefa serviciului care este bãnuitã cã a luat credite în numele medicilor, a intrat în concediu medical si abia dupã ce revine la directie poatã fi anchetatã. În schimb, liderul de sindicat din cadrul DSVSA Hunedoara, Olimpia Bartos confirmã cã la Parchet a fost depusã plângere penalã dupã ce „mai multi membrii de sindicat au venit sã se plângã” de faptul cã s-au trezit datori fãrã vinã. Prejudiciul în aceastã înselãciune se crede cã ar fi pe la vreo 4 miliarde de lei vechi, însã suma exactã va fi stabilitã de organele de anchetã.

DSVSA Hunedoara – perfectã pentru inginerii financiare

Institutia nu este pentru prima datã în centrul unui scandal de proportii. În urmã cu mai multi ani, fosta conducere a „instrumentat” unele inginerii financiare din care DSV a pierdut miliarde de le vechi. Directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara de la acea vreme, Marius Lãzãrescu, împreunã cu alti doi salariati, au fost trimisi în judecatã în acest an pentru fals intelectual. Învinuitii au achizitionat aparaturã de 350 de mii de lei (3,5 miliarde de lei vechi) de la douã firme din Bucuresti, SC Laboratory Sistem si SC Star Laboratory . Practic s-au achizitionat, pe hârtie, instrumente si echipamente pentru utilarea si modernizarea unui laborator dar care n-au ajuns niciodatã în institutie. Între timp cele douã firme au intrat în insolventã si Directia a rãmas cu paguba. Adicã s-a înscris la masa credalã fãrã prea mari sanse de izbândã în a-si mai recupera din pagubã.

Maximilian Gânjueci de angajati ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Hunedoara s-au trezit cã sunt datori dupã ce seful Serviciului Personal din cadrul institutiei ar fi  luat credite în numele lor.

Maximilian GANJU

 

 

Un comentariu la „Medicii de la DSV Hunedoara – înselati cu credite

  • 3 august 2012 la 08:23
    Permalink

    Ca membru al CAR-ului as vrea o ancheta si aici sa vedem daca banii nostri sunt in siguranta si care angajat al CAR-ului a fost asa de „destept”. Asteptam un punct de vedere al conducerii CAR Deva.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.