Doi profesori universitari din Franta au primit titlul de Doctor Honoris Causa ai Universitãtii Petrosani. Pentru faptul cã acestia au avut un rol semnificativ în promovarea institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului, peste hotare cei doi profesori universitari sunt, începând de ieri, membri ai comunitãtii academice de la Petrosani.
“Domnul Jean-Luc Habermacher este o personalitate remarcabilã a vietii economice, academice, stiintifice si asociative din Franta. Din punct de vedere al încadrãrii manageriale, este sef de uzinã si Plant Manager al Sitului Industrial General Electric Power Conversion din Belfort si Risk Manager al Companiei pentru Europa de Sud, Africa si Orientul Mijlociu. Rãspunde de cercetare si dezvoltare, inginerie si management de proiecte internationale ocupând 280 de persoane, inclusive peste 200 de ingineri si doctor-ingineri. Asociatia Vallee de l’Energie este cel mai mare cluster economic din Europa, reunind peste 200 de întreprinderi din industria de energie, cu peste 50.000 de angajati si o cifrã de afaceri de 4-5 miliarde de euro”, a spus rectorul Universitãtii Petrosani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.
În plus, profesorul universitar Jean-Luc Habermacher este implicat în organismele siforumurile de management ale institutiilor de învãtãmânt superior din regiune.
“Continuã sã depunã o vie activitate de promovare si sprijinire a Universitãtii din Petrosani în lumea academicã si economicã din Franta si din Europa. Astfel, a initiat si sprijinit participarea Universitãtii noastre ca observator la Asociatia Vallee de l’Energie. A contribuit la desemnarea universitãtii noastre ca lider national al initiativei Valea Jiului – Valea Energiei. A facilitat numeroase schimburi de studenti, specialisti si cadre didactice de la Universitatea din Petrosani si Universitãtile pe care le coordoneazã. Nu în ultimul rând, a asigurat primirea si plasarea, derularea stagiilor pentru numeroase grupuri de studenti si cadre didactice în primul rând în cadrul mobilitãtilor ERASMUS+”, a mai spus sursa citatã.
Cel de-al doilea profesor care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitãtii Petrosani este Jean Jaques Wagner.
“Aceastã colaborare are în vedere, etapizat, realizarea unei filiale ESTA la Universitatea din Petrosani. Cu ocazia numeroaselor deplasãri la universitãti din întreaga lume (Africa, China, Vietnam) a fost un ambasador activ al Universitãtii din Petrosani, realizând numeroase contacte pentru a recruta studenti din aceste regiuni ale lumii. Motivul principal pentru care biroul ERASMUS+ al Universitãtii din Petrosani propune acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa, domnului profesor Jean Jaques Wagner este implicarea deosebitã a domniei sale în activitatea de internationalizare a universitãtii noastre, sprijinul dezinteresat si semnificativ pentru extinderea activitãtilor de mobilitate – studenti si personal didactic si nedidactic, extinderea si consolidarea parteneriatelor cu mediul academic si industrial din teritoriul Belfort, regiunea Franche Comptee si Franta, în general. Conexiunile pe care domnia sa le-a realizat în cei câtiva ani care au trecut de la primul contact au facilitate în mod hotãrâtor derularea unor mobilitãti studentesti si ale personalului cu impact deosebit atât asupra realizãrii principiilor politice ERASMUS+, a cresterii nivelului rezultatelor mobilitãtilor, a realizãrii misiunii universitãtii noastre si nu în ultimul rând cresterii vizibilitãtii a Universitãtii din Petrosani, a promovãrii valorilor sale în domeniul formãrii, al cercetãrii stiintifice”, a spus prof. univ. dr. ing. Iosif Andras.
Monika BACIU