Alungatã pentru cã suferã de epilepsie

O tânãrã din municipiul Petrosani a fost pur si simplu aruncatã în stradã chiar de cea care i-a dat viatã. Andreea a avut norocul de a ajunge sub aripa protectoare a Bisericii Sfânta Varvara din Petrosani.

Andreea este unul dintre copiii cu care soarta a fost prea crudã, iar dupã toate neajunsurile a mai primit o loviturã.  Tânãra a fost bãtutã si maltratatã mama ei, iar mai apoi aruncatã pur si simplu în stradã, pentru cã suferã de epilepsie. Andreea, fãrã sã stie încotro sã o apuce, s-a refugiat o perioadã la un centru de ajutor din municipiul Petrosani, unde era gãzduitã pe timp de noapte.

Ziua rãtãcea pe strãzi si nu o datã a ajuns la spital din cauza crizelor provocate de boalã. În cele din urmã, calvarul femeii s-a sfârsit dupã ce a ajuns la Asociatia Umanitarã „Sf. Varvara” care functioneazã pe lângã biserica cu acelasi nume din cartierul Aeroport-Petrosani. „Tânãra Andreea, bolnavã de epilepsie si alungatã de acasã de mama sa, dormea noaptea la Caritas, iar dimineata era obligatã sã plece unde vrea pânã seara. Colinda toatã ziua fãrã hranã si cu riscul de crize repetate pe drum”, spun reprezentatii bisericii.

Acestia au reusit sã-i gãseascã un refugiu tinerei dupã ce au cerut ajutor la municipalitate.

„I s-a oferit un spatiu locativ în strada Aviatorilor si noi am ajutat-o sã-si amenajeze locuinta si sã se branseze la curent, apã si gaz. Prin bunãvointa celor în drept, i s-a atribuit pensie de handicap iar biserica a ajutat-o sã-si cumpere locuinta în care este fericitã. Când vrea, vine la biserica Sf. Varvara unde e primitã si tratatã ca fãcând parte din familia duhovniceascã” , mai spun prelatii bisericii. Andreea nu este singura care si-a gãsit un trai mai bun dupã ce a ajuns sub aripa protectoare a Asociatiei Umanitare „Sf. Varvara.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Alungatã pentru cã suferã de epilepsie

  • 3 august 2012 la 04:54
    Permalink

    Si bineanteles tot eutanasiata se ocupa de caz.Ce frumos.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.