Lucrãrile de refacere a acoperisului Halei Agroalimentare Petrosani ar urma sã înceapã imediat, asta dupã ce consilierii locali si-au dat acordul pentru alocarea banilor necesari.
Costurile estimate de experti se ridicã la circa 358 de mii de lei fãrã TVA, iar cu acesti bani se va reface acoperisul pe o suprafatã de circa 1300 de metri pãtrati, vor fi înlocuite bunurile distruse de infiltratiile din urma ploilor dar si zugrãveala întregii clãdiri. Lucrarea ar urma sã se facã în regim de urgentã iar firma care îsi va adjudeca licitatia, pe lângã garantia cerutã prin contract, va trebui sã finalizeze reparatiile într-un timp foarte scurt, pânã în iarnã. În tot acest timp hala va rãmâne închisã iar comerciantii îsi vor desface produsele în zona deschisã a pietei. Pagubele produse de vijelie nu pot fi acoperite din bugetul propriu al unitãtii, iar banii vor fi alocati din bugetul municipalitãtii. Totodatã se va încerca si accesarea unui ajutor de urgentã pentru calamitãti, însã pânã la obtinerea lui ar putea trece si câteva luni de zile.
Reamintim cã o furtunã puternicã de scurtã duratã a spulberat acoperisul unitãtii si l-a azvârlit peste trei autoturisme. Din fericire nimeni nu a fost rãnit în urma incidentului.
Maximilian Gânju