CEH nu poate din productie proprie sã îsi asigure stocul de carbune

Productia de cãrbune de la Complexul Energetic Hunedoara nu este suficientã pentru a asigura stocul necesar în perioada iernii. Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Energiei, CEH ar  trebui ca pânã în data de 15 noiembrie sã aibã un stoc de de cãrbune de 332 de mii de tone.
Conducerea societãtii spune cã aceste rezerve vor fi constituite cu huila de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, dar si cu cea din import.
“S-a întocmit acel program de iarnã, este afisat pe site-ul Ministerului. Partea noastrã pe stoc de huilã este unul pe care îl putem asigura din productie internã, productie de la Societatea Nationalã de Închideri Mine si prin cumpãrare de cãrbune”,  a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.  Acelasi document al ministerului aratã cã CEH ar trebui sã producã 164.600 mii de Gcal energie termicã în perioada 15 Noiembrie 2017 – 15 Martie 2018. Pentru a avea cãrbunele necesar CEH a recurs la importuri. Anul acesta, societatea a fost „ajutatã” si de cererea mai de pe piata de energie.
“A fost cerere pe piata de energie, preturile ne-au ajutat pentru cã am putut relaxa relatiile comerciale cu furnizorii, suntem cu plãtile apropiate de termele de platã cu furnizorii care ne asigurã materialele necesare si reusim sã mai plãtim si din datoriile vechi”, a mai spus sursa citatã.  Ministerul Energiei a publicat programul de iarnã în domeniul energetic privind aprobarea mãsurilor pentru realizarea stocurilor de sigurantã ale Sistemului Electroenergetic National în ceea ce priveste combustibilii pentru perioada  sezonului rece si volumul de apã din lacurile de acumulare, denumit Programul de iarnã în domeniul energetic  pentru asigurarea functionãrii în conditii de sigurantã si stabilitate a Sistemului Electroenergetic National în perioada  15 noiembrie 2017 – 15 martie 2018,  precum si alte mãsuri privind nivelul de  sigurantã si securitate în functionare a Sistemului Electroenergetic National.
Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „CEH nu poate din productie proprie sã îsi asigure stocul de carbune

 • 11 septembrie 2017 la 20:26
  Permalink

  sincer ma asteptam ca acum cind anumite doamne din ceh in frunte cu doamna ratiu au primit spor de subteran productia ceh sa creasca vertiginos….ce spune dl stancu de acest pontaj fictiv al unor mada,me care nu calca prin mina?

  Răspunde
 • 11 septembrie 2017 la 21:51
  Permalink

  Sa se faca investiti la EM Vulcan si EM Livezeni !

  Răspunde
 • 12 septembrie 2017 la 04:40
  Permalink

  Partea proasta e ca CEH nu isi poate asigura carbunele nici din import din lipsa de bani.
  Din 01.01.2018 se pierd si serviciile tehnologice de sistem reglementate.

  Răspunde
 • 12 septembrie 2017 la 16:35
  Permalink

  Ati inchis toate minele si acum va plangeti ca nu puteti asigura stocul de carbune pentru iarna,asta-i demna de glumele lui Bula !

  Răspunde
 • 12 septembrie 2017 la 16:56
  Permalink

  PROBABIL AU CEVA GALERII PE CENTRU PE ACOLO SE PLIMBA MADAM RATIU IN TIMPUL PROGRAMULUI…..ACUM ALTA MIZERIE SLUGA POLITICA PENSIONABILUL BUDA UNS DIRECTOR LA LIVEZENI….ACUM SA VEZI PRADUIALA EL SI CU NADASAN…

  Răspunde
 • 13 septembrie 2017 la 09:31
  Permalink

  Cum se si asteapta productie ,cind in CEH sunt ciorchini de pile si pilutze …dame de companie care totalizeaza efectivul unei mine !!! si cu ce salarii si gratuitati! Lipitori pe capul statului…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.