Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani este, în acest an scolar, scoalã Microsoft, fiind totodatã si cel mai bun colegiu din judet în urma rezultatelor obtinute de absolventi la examenul de bacalaureat.
“Sunt bucuros si mândru pentru rezultatele pe care le-am obtinut anul trecut scolar. A fost o muncã sustinutã atât din partea corpului profesoral si voi, copiii si pãrintii care v-au sprijinit în demersul  cognitiv. Dupã sesiunea de toamnã, unde am avut un singur candidat respins, suntem pe locul I, cu o promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat”, a spus Alexandru Lãutaru, directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani.
La festivitãtile de la Colegiul National Mihai Eminescu a luat parte si primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, dar si reprezentanti ai ISJ Hunedoara si reprezentanti ai pãrintilor.
“E un moment important în viata fiecãrei comunitãti, începerea noului an scolar. Prezenta mea aici se datoreazã faptului cã sunteti cei mai buni în judet. Vã felicit pe voi, elevii, pe profesori, dar si pe pãrintii care fac un efort deosebit ca voi sã puteti sã învãtati în cele mai bune conditii. Pentru noi, este o mândrie sã avem la Petrosani un astfel de colegiu si îmi doresc ca, colegiul vostru sã rãmânã pe aceastã pozitie”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
“Vreau sã vã urez tuturor un an scolar plin de realizãri si performante. Cadrelor didactice vreau sã le transmit cã noi, comitetul de pãrinti le suntem alãturi în demersul lor pentru educatia copiilor nostri. Copiilor nostri, elevilor acestui colegiu fruntas le doresc mult succes si progres”, a spus Ardelean Dionisie, reprezentantul comitetului de pãrinti.

Începând din acest an, cel mai prestigios liceu din judet este scoalã Microsoft, iar beneficiile pentru liceenii de aici sunt multiple.  “Anul trecut scolar am intrat în legalitate cu licentele la cele douã retele de calculatoare si pentru aceasta multumim Consiliului Local care ne-a sprijinit. Datoritã faptului cã s-au fãcut foarte multe conturi pe Microsoft am fost declarati scoalã Microsoft pentru acest an scolar. Este o mare onoare pentru cã sunt doar sase colegii în tarã care au fost declarate scoalã Microsoft si ceea ce oferã acest program este o platformã de e-learning. Atât pentru profesori cât si pentru elevi existã instrumente digitale în ceea ce priveste predarea lectiilor, utilizarea platformei,  accesibile din toatã lumea. Dacã vom avea rezultate, lucrurile vor deveni mult mai interesante, în contextul în care Microsoft ne va furniza echipament hi-tech si schimburi internationale de experientã”, a mai spus Alexandru Lãutaru.  Totodatã, si cea mai mare platformã de comert online le oferã celor mai buni elevi matematicieni o pregãtire temeinicã în  centrele de excelentã.
“Începând din acest an scolar, EMAG, pentru elevii cu performante deosebite va face efortul de a sustine pregãtirea lor în centrele de excelentã. Mã refer deocamdatã pentru cei care au abilitãti la matematicã, urmând ca acest program sã fie extins în lunile urmãtoare la fizicã si chimie”, a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU