Ceremonie în stradã de început de scoalã

Sute de copii, pãrinti si profesori au umplut la propriu Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan. A fost o zi specialã, prima si o premierã la care au luat parte toate autoritãtile locale, dar si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, iar festivitãtile au început în mod solemn, cu Imnul României.
Reprezentantii Politiei le-au promis copiilor si pãrintilor lor un climat sigur în acest oras, iar directorii de scoli au promis un an mai bun.
La prezidiu a ajuns si reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean, care a dorit sã le ureze celor din Vulcan un an plin de succese. „Fiecare început de an scolar este o sãrbãtoare pentru noi toti, dar si un moment de bilant pentru cã acum analizãm rezultatele copiilor si ale cadrelor didactice obtinute la olimpiadele si concursurile nationale si internationale. Vreau sã vã felicit pentru rezultatele obtinute si vreau sã precizez cã numai cu muncã si responsabilitate pentru lucrul bine fãcut veti reusi sã asimilati cantitatea de cunostinte necesarã pentru a merge mai departe în învãtãmântul superior, sau pentru a avea o meserie de  care societatea si comunitatea are nevoie ”, le-a spus celor adunati pe bulevard, Lavinia Ilina, inspector general adjunct ISJ Hunedoara.
Copiii au fost felicitati pentru reusite, iar primarul Gheorghe Ile, care i-a adunat pentru prima datã pe Bulevardul Mihai Viteazul, le-a promis cã tot ce tine de administratie va fi fãcut. În plus, le-a vorbit  tinerilor despre vremurile în care trãim, ca si despre obligatia de a învãta de la dascãli. „Iatã-ne astãzi la un început de an scolar, unul foarte important pentru noi toti. Începând de la elevi si pânã la pensionari, este important dupã ce anul trecut a fost centenarul Primului Rãzboi Mondial. Toti am simtit acele vremuri si în acest an s-au împlinit 100 de ani de la Mãrãsesti, Mãrãsti si Oituz, unde si-au pierdut viata eroii neamului si asteptãm cu drag ca anul viitor sã sãrbãtorim împlinirea a 100 de ani de la Unirea României, la Alba Iulia. Sunt trei evenimente si oare noi cum putem rãsplãti sângele acestor eroi, care au murit pentru ca noi astãzi sã fim liberi si voi sã învãtati în scoli bine dotate si pregãtite?”, le-a spus  Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan celor prezenti.
Dupã ceremonie, fiecare elev a plecat la scoalã, pentru cã începe un nou an scolar, iar deschiderea festivã a fost doar startul pentru un nou pas important în viata comunitãtii.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *