Grãdinitele din Petrosani fac înscrieri si pentru copiii de vârste foarte mici. Cu aprobarea Inspectoratului Scolar si a Consiliului Local, la grãdinitele din Petrosani pot fi înscrisi si copiii cu vârste cuprinse între 2 si 3 ani.
Pânã acum acest lucru nu era posibil, dar cadrele didactice vor sã vinã, astfel, în sprijinul pãrintilor care nu au cu cine îsi lãsa copiii.
“Vin cu o veste bunã care ar putea sã ne dea o sperantã frumoasã pentru viitor. Suntem cea de-a doua grãdinitã ca mãrime din judet si grãdinita noastrã este plinã de copii. Planul nostru de scolarizare a fost realizat din primele zile ale acestui început de an scolar. Pentru cã stim cã existã o problemã la nivelul comunitãtii noastre cu segmentul copiilor de vârstã între 2 si 3 ani, domnul primar, Consiliul Local, noi educatoarele am decis sã întindem o mânã de ajutor familiilor care au copii de aceastã vârstã si nu au unde sã îi ducã sau nu au bone, încercãm în limita locurilor disponibile, cu aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean sã vã ajutãm în acest sens. Vã asteptãm la grãdinitã, o parte din acesti copii au fost deja înscrisi în grãdinitele noastre si cei care aveti în continuare astfel de probleme, vã asteptãm sã veniti, sã gãsim împreunã o solutie”,  a spus Lucia Muntean, directorul grãdinitelor din Petrosani.
Învãtãmântul prescolar face parte din nivelul educatiei timpurii, alãturi de învãtãmântul anteprescolar, asa cum reiese din Legea educatiei. Mai exact, nivelul anteprescolar cuprinde copiii de pânã la sase ani, iar învãtãmântul prescolar (format din grupa micã, grupa mijlocie si grupa mare) cuprinde copiii de 3-6 ani.
Monika BACIU