Dejectiile din canalizare curg pe strãzile din Vulcan, iar zeci de copii stau si inhaleazã mirosurile insuportabile de la canalele ce supureazã. Responsabilii sistemului de canalizare spun cã vina este a celor care aruncã mizerii în canale, dar promit reabilitarea acestuia.

Oamenii care locuiesc în zonã se tem cã într-o zi li se va prãvãli blocul peste ei, din cauzã cã structura de rezistentã este grav afectatã. Toti sunt revoltati de ceea ce se întâmplã si cautã disperati solutii. Dupã fiecare ploaie, însã, lucrurile par si mai grave si totul se transformã în cosmar. „Mai ales în zilele când plouã, aici nu se mai poate trãi. Apa ajunge în casa scãrii si aici, unde sunt zeci de copii numai într-o scarã, pericolul e mare. Plus cã dacã apa asta mizerabilã intrã în scara blocului, acolo sunt fire de curent. E jale aici, nu mai stim ce sã facem”, spune o femeie, care încerca sã facã un canal de scurgere a apei din sistemul de canalizare.

Canalele aici mustesc si dau pe dinafarã si asta se întâmplã chiar în fata blocului, la geamurile locatarilor terorizati de mizerie, goange si insecte, plus mirosul de nesuportat. „Mereu fac canale de scurgere, dar copiii nostri calcã în toate apele astea mizerabile. Nu stim ce sã ne mai facem, cine e vinovat, cã de ani de zile, cei din Dallas stricã si înfundã canalele si primãria nu face nimic pentru noi”, spune un alt locatar din zona afectatã

În replicã, responsabilii cu sistemul de canalizare admit cã situatia este una dezastruoasã si spun cã singura salvare a oamenilor e implementarea unui proiect nou, care deocamdatã e zãdãrnicit de contestarea licitatiilor. „Ceea ce se întâmplã acolo poate fi caracterizat într-un singur cuvânt: Dezastru. Asta e acolo si eu, împreunã cu primarul Gheorghe Ile am fost acolo marti dupã ploaie. De miercuri de la ora 7,00 am trimis masina care sã curete canalele si timp de douã zile va sta acolo. Sigur, situatia e rezolvatã doar temporar si noi ne punem mari sperante în implementarea unui sistem care sã modernizeze vechea structurã de canalizare din acel cartier. Doar atunci vom putea sã eradicãm acest efect dezastruos, dar încã întâmpinãm probleme în ceea ce priveste proiectul de care vã vorbeam”, a spus Costel Avram,

dir. gen. SC Apa Serv Valea Jiului.

Canalizãrile sunt înfundate cu tot felul de dejectii, sus în Cartierul denumit generic Dallas, însã, cei care au de suferit sunt oamenii din partea de jos a orasului. Si asta în conditiile în care ei locuiesc în zona centralã a municipiului Vulcan, la câtiva pasi de primãrie.

Diana Mitrache