Accidentul rutier a avut loc pe DN 66, pe raza comunei Bãnita, iar vinovat de producerea lui este un tânãr care a intrat cu vitezã într-o curbã periculoasã si a ajuns pe contrasens, unde s-a tamponat frontal cu un alt atutoturism.
Sapte persoane au fost rãnite în urma impactului violent, iar una dintre victime este în stare gravã.
”Un tânãr de 18 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, din directia Petrosani spre Hateg, pe raza localitãtii Merisor, într-o curbã deosebit de periculoasã la dreapta, din cauza faptului cã nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum (carosabil umed), a pãtruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un brasovean de 61 de ani”, a declarat Laura Nãstase, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara.
Soferul unuia dintre autoturisme a avut nevoie de interventia echipelor de descarcerare ale ISU Hunedoara, dupã ce a rãmas prins între fiarele contorsionate. Cinci victime au avut nevoie de îngrijiri medicale iar alte douã au fost rãnite usor si li s-a acordat asistentã la fata locului.
”La interventie au fost trimise douã autospeciale de descarcerare si douã ambulante SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Petrosani, o autospecialã SAJ Hunedoara si una SMURD de la Petrila. Pentru a putea scoate una dintre personele rãnite a fost nevoie de descarcerare, rãnitii fiind  transportati la Spitalul de Urgentã Petrosani”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani. Politistii au deschis un dosar penal pe numele soferului vinovat si-l cerceteazã pentru vãtãmare corporalã din culpã.
Tot din cauza vitezei foarte mari cu care circulã soferii pe serpentinele de la Merisor-Bãnita, în aceeasi zonã, a mai avut loc un alt accident rutier grav, însã nimeni nu a fost rãnit.
Maximilian Gânju