Sunt exemple pentru întreaga comunitate. Au trãit o viatã împreunã, iar acum, la jumãtate de secol de convietuire, au primit omagiile întregului oras.  Vorbim despre cei care au împlinit 50, sau chiar 60 de ani din ziua cãsãtoriei si care au  oficiat acest act la Petrila.
Primarul le-a oferit flori, sampanie si dulciuri, dar si câte 500 de lei. Cum a fost pentru ei, ne-au spus, chiar fãrã sã îi întrebãm, pentru cã au considerat cã ne pot da tuturor o lectie de viatã, într-o zi de mare sãrbãtoare.
„30 de ani am lucrat la Mina Lonea. Sotia mea a lucrat în comert. Toatã lumea a muncit. Toti am muncit si acesta a fost secretul vietii împreunã”, a explicat unul dintre cei premiati.
„Vreau sã îi multumesc lui Dumnezeu, pentru cã acest privilegiu de a sta 50 de ani împreunã e un dar de la Dumnezeu. Îi multumesc cã ne-a dat putere, întelepciune si ne-am respectat jurãmântul din fata Altarului, de acum 50 de ani. Cu bune, cu rele, asa cum a fost viata, ne-am suportat unul pe altul. Îi multumesc lui Dumnezeu cã a rânduit ca astãzi  sã sãrbãtorim aici cei 50 de ani de cãsnicie si as dori ca si tinerii din generatiile ce urmeazã sã ia exemplul nostru si sã fie  fericiti”, a adãugat un alt sãrbãtorit.
„Ne-am înteles si avem douã fete. Una este în tarã, alta în SUA si vã spun cã am lucrat la mina Petrila 36 de ani. Am aici ortacii mei. Uite cã au trecut anii si îi multumesc lui Dumnezeu cã am ajuns pânã aici”, a adãugat un altul. A fost o dublã zi de sãrbãtoare si nu mai putin de 12 cupluri ce au împlinit 50 de ani de cãsnicie, iar alte douã cupluri au ciocnit cel de al 60-lea pahar de sampanie.
„De la începutul anului, cred cã am premiat aproximativ 27  de cupluri si, probabil, vom mai face o ceremonie de acest fel, la finalul anului. E un moment foarte emotionant. Nu e asa simplu sã vezi familii ce împlinesc atât de multi ani si eu mã bucur sã îi felicit pe toti. Ei sunt cei care au dus greul si au dezvoltat orasul nostru si meritã tot respectul nostru”, a precizat si Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila, cel care le-a fãcut cadouri si a ciocnit cu fiecare un pahar de sampanie.
Diana Mitrache