Societatea GAMIATRICOS din Bucuresti nu este strãinã la Complexul Energetic Hunedoara. Si-a schimbat doar denumirea. Gamiatricos este fosta SC Ginard. Societatea care a deranjat Gerom International este patronatã de Gheorghe Coiculescu, nume cunoscut la societãtile de stat.
Relatii vechi cu Valea Jiului
Omul de afaceri Gheorghe Coiculescu nu este strãin în Valea Jiului. Societãtile  controlate de acesta sunt bine înfipte în industria minierã. SC Ginard, actualmente Gamiatricos a avut contracte atât cu Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, cât si cu Complexul Energetic Hunedoara.
Potrivit datelor de pe SEAP, în anul 2015, Ginard si-a adjudecat mai multe contracte la CEH. Unul dintre acestea, în valoare de 11340 lei, fãrã TVA dateazã din 3 iunie 2015 si presupunea “Piese schimb electrofiltru”. Aceeasi societate, a câstigat în acelasi an, la data de 26 mai, un contract în valoare de 3,615,602 RON, fãrã TVA pentru “furnizare profil de mina laminat tip SG 23, THN 21 sau echivalent”. În luna iulie a anului 2016, societatea a câstigat un contract în valoare de 43.500 lei, fãrã TVA, pentru “Zalele de legãtura asigura legãtura între elementele de lant minier calibrat ce sunt folosite la utilajele miniere”, iar în aceeasi lunã, aceeasi societate a primit un contract pentru “furnizare profil de mina laminat tip SG-23, THN-21 sau echivalent” în valoare de 1,218,400 RON .
Gamiatricos – douã contracte la CEH în 2017. În anul 2017, societatea controlatã de omul de afaceri, Gheorghe Coiculescu, si-a adjudecat douã contracte la Complexul Energetic Hunedoara, ambele proceduri ajungând la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor.
Nelipsiti nici de la CEO
Cele douã complexe energetice, Hunedoara si Oltenia sunt profitabile pentru unii oameni de afaceri, care si-au dezvoltat afacerile în zona minierã. Firma Ginard Com SRL, de exemplu, controlatã de omul de afaceri Gheorghe Coiculescu, a obtinut, la începutul acestui an, bani de la Complexul Energetic Oltenia, prin intermediul instantei de judecatã. Decizia care vizeazã plata a peste 468.000 de lei cãtre Ginard Com Târgu Jiu a fost luatã de cãtre Tribunalul Gorj, însã nu este una definitivã. Banii reprezintã contravaloarea lucrãrilor de reparatii pentru sapte reductoare:
„Obligã pârâta-reclamantã SC Complexul Energetic Oltenia SA la plata sumei de 468.304,60 lei reprezentând contravaloarea reparatiei celor sapte reductoare. Respinge capãtul de cerere privind  reactualizarea sumei cu indicele de inflatie si dobânda legalã aferentã. Respinge capãtul de cerere privind obligarea pârâtei- reclamantã SC Complexul Energetic Oltenia SÃ la penalitãti de întârziere. Admite, în parte, cererea reconventionalã formulatã de pârâta-reclamantã SC Complexul Energetic Oltenia SA împotriva reclamantei-pârâte SC Ginard Com SRL. Obligã reclamanta-pârâtã SC Ginard Com SRL la plata sumei de 20.419,43 lei cu titlu de penalitãti de întârziere. Respinge capãtul de cerere privind obligarea  reclamantei-pârâte SC Ginard Com SRL sã efectueze receptia cantitativã si calitativã a reductoarelor aflate în custodia pârâtei-reclamantã SC Complexul Energetic Oltenia SA. Respinge capãtul  de cerere privind  restituirea reperelor înlocuite si identificate conform notelor de constatare. Constatã cã pârâta-reclamantã SC Complexul Energetic Oltenia SA, în calitate de achizitor, are dreptul de a emite pretentii asupra garantiei de bunã executie. Cu recurs în termen de  15 zile de la  comunicare care se va depune la Tribunalul Gorj”, potrivit instantei de judecatã.
A început afacerile în comertul alimentar

Omul de afaceri a trecut de la alimente, la piese. Gheorghe Coiculescu a început afacerile în anul 1995, asa cum prezintã pe propriul site.  “Firma a fost fondatã în 1995, de domnul Coiculescu Gheorghe, care a desfãsurat activitatea de comert în industria alimentarã. În anul 2000 s-a realizat prima conventie de comercializare produse cu fabrica de ciment de la Fieni si Deva din grupul Carpatcement Holding S.A. În 2005 s-au fãcut investitii mari în cumpãrarea de terenuri si clãdiri unde s-a construit sediul firmei împreunã cu  atelierul de productie si depozite. (…) Initial firma a avut ca profil de activitate comertul, atât cu produse din România cât si cu  produse din import destinate domeniului minier, energetic cât si a fabricilor de ciment: reductoare, roti dintate, cuplaje elastice, etc. În anul 2006 s-a înfiintat departamentul de productie în locatia detinutã de societate ( suprafata 500 mp, depozit 2000 mp, hala productie 1.100 mp. În perioada 2007 dezvoltarea urmãreste atât  modernizarea sectiei de productie cât si  utilarea acesteia cu noi mijloace de productie care sã confere firmei o lãrgire si diversificare a posibilitãtilor de executie (prelucrare). Cifrã de afaceri se mentine la un nivel crescut, si numãrul personalului a crescut ajungând la un numãr de 13 angajati. În anul 2008 se înfiinteazã departamentul achizitii produse cãi ferate si departamentul produse chimice  vânzând în special  asigurarea de produse chimice în România. Prin faptul cã  societatea noastrã a ajuns la un nivel mare de disponibilitate bãneascã, îsi asigurã de fiecare datã partenerii din acest punct de vedere, protejându-i de toate posibilele blocaje financiare si de rulare bãnesti. Politica firmei, privind calitatea, are drept scop sã ofere clientilor produse de cea mai înaltã calitate, cu o sigurantã mare în exploatare, precum si un service calificat”, aratã informatiile  de pe site-ul http://ginard.pointit.ro/.
Gamiatricos – continuã activitatea
Potrivit informatiilor, societatea este specializatã în “Fabricarea de constructii metalice si pãrti componente ale structurilor metalice”. În anul 2016, societatea a avut o cifrã de afaceri de 7.518.692 lei, un profit net de 855.929. Tot la finalul anului 2016, Gamiatricos a avut datorii de 2.914.081 lei  si 7 angajati. Astfel, societatea controlatã de omul de afaceri Gheorghe Coiculescu nu este strãinã deloc de mineritul din Valea Jiului. Societatea s-a aflat si pe lista firmelor beneficiare de plãti prioritare efectuate în perioada martie – aprilie 2017. Unio Satu Mare (firmã constructii utilaj minier), Ginard SRL (firmã echipament minier, profile laminate) si Gamiatricos (firmã echipament minier, profile laminate) au fost cele care au încasat banii cu prioritate.
Monika BACIU