Recomandarea specialistilor DSP Hunedoara vine ca urmare a începerii noului an scolar, iar riscul de aparitie  a unor afectiuni în rândul scolarilor este mai ridicat.
”Pentru a mentine o stare de sãnãtate corespunzãtoare în colectivitãtile de copii  si tineri, sfãtuim pãrintii cã la începutul anului scolar, cât si pe parcursul  acestuia, dacã copilul prezintã semne si simptome de boalã acutã infectioasã si/sau parazitarã (febrã, dureri abdominale, dureri musculare, cefalee, stare generalã alteratã, roseatã la nivelul tegumentelor, semne de  grataj, agitatie) sã se  prezinte la medicul de familie pentru stabilirea unui diagnostic si efectuarea unui tratament adecvat.
Pentru prevenirea aparitiei unor boli acute infectioase cea mai bunã metodã este vaccinarea”, spun specialistii DSP Hunedoara. Ministerul Sãnãtãtii a atras atentia asupra focarelor de rujeolã, mai ales în comunitãti cu acoperiri vaccinale suboptimale.
”Vaccinarea ROR se realizeazã la medicii de familie si este importantã pentru cã protejeazã împotriva bolilor: Rujeola, Rubeola si Oreion. Un rol important în mobilizarea si informarea populatiei îl au SPLAS-urile de la nivelul Primãriilor prin asistentii comunitari si mediatorii rromi”, mai spun cei de la DSP.
Maximilian Gânju