Statiunea Mamaia a devenit,pentru 11 zile o veritabilã capitalã a sahului european.  Aici, în perioada 4 -15 septembrie se desfãsoarã Campionatul European Individual de Sah pentru Copii si Juniori.
Importanta acestui eveniment sportiv de anvergurã europeanã este datã si de numãrul impresionant de participanti: 1145 de sahisti din 48 de state europene, 163 dintre acestia fiind din România.
Ostilitãtile se deruleazã pe durata a 9 runde, în sistem elvetian. Ritmul de joc este de 90 de minute pentru primele 40 de mutãri, urmat de 30 de minute pentru tot restul partidei cu aditionare de 30 secunde pe mutare începând cu prima mutare.
Concurentii vor participa la câte sase grupe de vârstã, separat la fete si bãieti. Astfel, vor fi desemnati campioni continentali la categoriile Under 8, 10, 12, 14, 16 si 18 ani la fete si bãieti. Fondul total de premiere este de peste 40.000 de Euro.
CSM Mihai Viteazu Vulcan a profitat de faptul cã România gãzduieste aceastã editie a Campionatelor Europene (costurile participãrii fiind, astfel, mai reduse) si a decis sã participe la aceastã  sãrbãtoare a sahului cu cei mai buni 4 sportivi ai Sectiei de Sah. Astfel, clubul din Vulcan va fi reprezentat de antrenorul clubului, Alin Apostu si de sportivii:
– Diana Silvana Petculescu (Fete 10 ani);
– Oana Magdalena Schiopu (Fete 12 ani);
– Dragos Nicholas Visãnescu (Bãieti 10 ani);
– Eduard Mihai Berechet (Bãieti 10 ani),
Misiunea acestor copii este una extrem de dificilã. Vor avea de înfruntat adversarii cei mai puternici de pe continent (si chiar din lume) la grupele lor de vârstã dar, în mod cert, dupã aceste confruntãri vor reveni acasã cu un plus indiscutabil la capitolele fortã de joc si experientã competitionalã!Dupã primele douã runde, însã, putem contabiliza primele rezultate îmbucurãtoare: Diana Petculescu (ELO 1157) a reusit o victorie surprizã la reprezentata Germaniei, Hannah Ramien (ELO 1528!), Edi Berechet (ELO 1312) l-a învins pe irlandezul Daniil Kashanin, iar Dragos Visãnescu (ELO 1312) a obtinut o remizã foarte valoroasã la mult mai bine cotatul german Nikolai Nitsche (ELO 1674!) Le tinem pumnii! Reprezentantilor Vulcanului si reprezentantilor României!
Hai CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan! Hai România!
Dorel Schiopu, presedinte Sectia de Sah