Firme fantomã câstigã licitatiile cu CEH?

Una dintre firmele locale, care are contracte cu Complexul Energetic Hunedoara atrage atentia asupra faptului cã, la licitatiile privind piese si utilaje necesare minerilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara s-au înscris firme care nu se stie cum au îndeplinit conditiile din caietele de sarcini. Într-un comunicat remis presei, conducerea GEROM precizeazã cã, una dintre firmele cu pricina, dupã ce a câstigat licitatia pentru stâlpii hidraulici echipati cu ventil, a cerut apoi piese de la GEROM.
Este vorba, potrivit datelor din comunicatul de presã de firma GAMIATRICOS, care s-ar fi bazat pe piese ce proveneau din alte tãri.
„Din informatiile pe care le avem, oferta tehnicã depusã de aceasta societate, se baza pe stâlpi hidraulici proveniti din Cehia sau Polonia, la un pret mai mare cu aproximativ 10% fatã de stâlpii hidraulici livrati anterior de GEROM INTERNATIONAL SA. Dupã ce GAMIATRICOS SRL a fost desemnat câstigãtor, acesta s-a adresat societãtii noastre, trimitând o cerere de oferta de pret tocmai pentru achizitia stâlpilor hidraulici pe care trebuie sã îi livreze cãtre COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA. Acest fapt, dovedeste cã GAMIATRICOS SRL nu are capacitatea de a respecta oferta tehnicã care a stat la bazã licitatiei, stâlpii pe care doreste sã îi furnizeze fiind diferiti fatã de cei ofertati. Ulterior, GAMIATRICOS SRL a contactat printr-un intermediar societatea GEROM INTERNATIONAL SA pentru a achizitiona de la acesta:
– ventile (care sunt piese componente ale stâlpului hidraulic);
– serviciul de zincare a pieselor ce intrã în componenta stâlpului hidraulic, ceea ce aratã încã o datã cã GAMIATRICOS SRL nu va respecta propunerea tehnicã depusã în cadrul procedurii la care a participat. Aceste aspecte, ne-au fãcut sã considerãm cã societatea Gamiatricos SRL doreste sã inducã în eroare COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA si de aceea GEROM INTERNATIONAL SA a înaintat contestatie la rezultatul procedurii de achizitie a stâlpilor hidraulici echipati cu ventil cãtre Complexul Energetic Hunedoara SA si CNSC, institutie care si-a declinat competenta înregistrând automat contestatia noastrã la Tribunalul Hunedoara”
Bãtãlia pe contractele cu Complexul Energetic Hunedoara a fost mereu acerbã, iar, la un moment dat, unul dintre directorii CEH, care venea tocmai de la GEROM, Mihael Melczer, chiar a întrerupt o parte din contractele cu aceastã firmã, mentionând cã anumite piese si utilaje pot fi fãcute la CEH în regie proprie.
Din pãcate, singurii care suferã sunt minerii, care nu mai au piese de schimb, utilaje, iar acum vor astepta solutionarea unei noi contestatii.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Firme fantomã câstigã licitatiile cu CEH?

  • 6 septembrie 2017 la 19:42
    Permalink

    Un lucru este sigur daca nu se fac acum investiti la EM Vulcan si EM Livezeni pentru a deveni rentabile se duce de rapa mineritul in valea jiului , va ramane minerit de suprafata in carierele de lignit slab calitativ in Gorj (sunt pline ministerele de olteni) care distrung mediul inconjurator cu defrisarile din cariere (acolo in Gorj nu vin cei de la organizatile de mediu sa protesteze) iar reampaduririle se fac putine si costa mult .

  • 7 septembrie 2017 la 11:16
    Permalink

    ha ha ha doua firme conduse de doi hoti unul mai mare decat altul seraficianu exeplu piese mina livezeni. Combina de inaintare fosta mina Valea de Brazi si altele dar doua exemple de piese furate vopsite si vandute ca piese noi dl raureanu stalpi portanti ,cilindrii hidraulici trimisi la reparat ( in garantie ) de la mina paroseni care nu s au mai intors inapoi

Comentariile sunt închise.