Peste 30 de copii mici, scolari si prescolari, încep scoala de luni în cãminul cultural. Este vorba despre cei din Câmpu lui Neag, care nu vor putea sã intre în incinta scolii.
Nici mãcar curtea scolii nu poate fi accesibilã, iar constructorii care renoveazã scoala spun cã vor avea în vedere împrejmuirea locului în care au sãpat o uriasã groapã. În fapt, acolo se fac încã lucrãri si nici izolarea peretilor, nici noua fosã septicã nu sunt gata. Primarul din Uricani, Dãnut Buhãescu, însã, dã asigurãri cã totul va mai dura maxim o sãptãmânã.
„Se lucreazã din plin cu toate fortele la acea scoalã, unde se rezolvã avizele primite pe proiect. Pompierii ne-au cerut anumite lucruri, cei de la DSP,  altele. Au fost trecute în proiect si, dupã ce am avut avizele,  s-a scos la licitatie si tocmai aceste lucrãri se executã acum. Scoala de la Câmpu lui Neag va fi o cu totul alta, de la acoperis, se construiesc dependinte noi, fose septice, centralã termicã, sãlile de clasã si geamurile au fost regândite, asa încât sã fie vorba despre un iluminat natural corespunzãtor. Miercuri dimineatã am stat cu constructorul si am stabilit sã pregãtim în cãminul cultural, lângã clãdirea scolii, sãli de clasã”, a spus Dãnut Buhãescu.
Nu mai putin de 34 de copii încep scoala asa în cãminul cultural, unde vor fi amenajate sãlile de curs. Sunt copii de grãdinitã si din ciclul primar I-IV, iar acolo vor sta cel putin o  sãptãmânã, pânã când curtea scolii va redeveni un loc sigur.
Diana Mitrache