Aproape 900 de mii de lei costã mãsurile de protectie socialã de la SNIM

Proiectul de Hotãrâre a Guvernului privind aprobarea alocãrii unei sume din bugetul asigurãrilor pentru somaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiazã persoanele disponibilizate de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului S.A. este lansat pe site-ul Ministerului Energiei.

Documentul prevede acordarea de venituri de completare persoanelor disponibilizate de la SNIMVJ. Începând de luni, 174 de persoane de la societatea de închideri se aflã în preaviz.
“Se aprobã alocarea sumei de 897 mii lei din bugetul asigurãrilor pentru somaj pe anul 2017 pentru plata drepturilor prevãzute de art. 7 lit. b) din Ordonanta de Urgentã a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor mãsuri de protectie socialã acordatã persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza Planurilor de disponibilizare, aprobatã cu completãri prin Legea nr.259/2013, cu modificãrile si completãrile ulterioare, de care beneficiazã persoanele disponibilizate de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului -S.A., în baza unui plan de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, aratã documentul Ministerului Energiei.
Pentru anul 2017, în conformitate cu modificãrile aprobate si Bugetul de Venituri si Cheltuieli aprobat, au fost prevãzute a fi disponibilizate prin concediere colectivã în trimestrul IV 2017, un numãr de 378 persoane, disponibilizãrile urmând a fi efectuate în douã transe, în prima etapã – 174 salariati si va avea loc în termen de 90 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a actului normativ, estimat – începând cu data de 1 octombrie 2017; în a doua etapã 204 salariati si va avea loc în perioada noiembrie – decembrie 2017.
“Aceastã mãsurã a fost luatã pentru a putea asigura plata salariilor si a achizitionãrii materialelor necesare desfãsurãrii în conditii normale a procesului de productie si asigurarea securitãtii si sãnãtãtii în muncã a salariatilor. Concedierea colectivã va conduce la îndeplinirea obiectivelor cuprinse în Planul de închidere întocmit conform Deciziei Comisiei Europene nr. C(2012) 1.020 final, Deciziei Comisiei Europene nr. C (2015)8066 si Adresei Comisiei Europene nr. COMP/CD/MD/jbl*2016/125983 din 20.12.2016”, mai aratã documentul postat pe site-ul ministerului de resort.
Prin proiectul de act normativ  se propune aprobarea sumei de 897 mii lei din bugetul asigurãrilor pentru somaj pe anul 2017 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului S.A.
Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.