Medicul Viorica Puscas, acum pensionarã, stã de douã zile în fata Casei de Culturã din Petrosani, unde protesteazã împotriva celor de la Serviciul de Taxe si Impozite Locale.
În fapt, femeia reclamã un abuz, care, în opinia sa, s-a fãcut atunci când i s-a impozitat un teren pe care nu l-ar detine. Doamna  spune cã e decisã sã facã plângere si la DNA pentru acest abuz, deoarece din 1995 a tot plãtit impozit pe acest teren situat undeva pe Maleia, acolo unde are si o cabanã. „Eu nu detin acte oficiale de proprietate, titluri. E pe niste hârtii de mânã. Ei au emis decizii de impunere unilaterale, ori asa ceva nu se poate! Eu am cumpãrat o bucãticã din teren, acesta este întabulat, dar cel care mi-a fãcut schita topograficã si toate documentele ca sã pot înscrie constructia, cabana de pe teren, mi-a dat actele si a zis  cã nu am o problemã juridicã, dar nu se poate pentru cã zona Maleia este problema primãriei, cã nu a fãcut întabularea. Nu au reactualizat cadastrul.
De aceea protestez. Am dreptate, pentru cã, potrivit Legii, pentru orice act de mânã, în baza atestatului fiscal, pentru cã ei îmi percep impozite, desi nu am titluri, impozite din 1995, nu au cum. Ei fac asta de 25 de ani si, pe baza atestatului fiscal, a contractului meu de vânzare-cumpãrare trebuie sã mã înscrie în cartea funciarã în care este trecut tot terenul. Nu s-a putut, pentru cã nu vor. Sã îmi prezinte ei actul de proprietate. Pentru cã nu poti încasa impozit, decât dacã ai titlu de proprietate”, spune dr Viorica Puscas, pensionarã, care acum protesteazã în propria-i masinã.
Cei din cadrul Directiei de Impozite si Taxe de la Petrosani, însã, vin cu documente si argumente din care reiese cã familia medicului Puscas ar avea în proprietate acest teren si cã doar întabularea nu a fost posibilã, însã, sustin clar cã, doar cu aceste acte, familia ar fi nevoitã sã plãteascã impozite.
„Domnul Puscas David (n.r sotul femeii care protesteazã) a fãcut o declaratie de luare în evidentã în 1999, din câte stiu eu, si este o cerere pentru luarea în evidentã a terenului de pe Maleia. Si doamnã sustine cã foloseste acel teren, nu neagã. Existã un act de mânã, fãcut între doamna Puscas, sau domnul Puscas, si cei care le-au vândut terenul si, din câte am înteles, nu îl pot intabula. Dar în baza acestor acte, noi aplicãm legea care spune sã le percepem impozit”, afirmã si Alin Gal, director Directia de Impozite si Taxe Locale Petrosani.
Medicul Viroica Puscas nu va renunta la protest si spune cã pânã în data de 11 septembrie are autorizatie sã protesteze pentru aceastã nedreptate. În plus, femeia mai afirmã cã Primãria din Petrosani ar fi falsificat acte. „Au falsificat o carte funciarã, pe adresa George Enescu, din spatele gãrii, casa pãrintilor mei. Eu nu pot face succesiunea, pentru cã au falsificat-o, printr-un contract emis de notarul Ilinca si o sentintã care nu constituie titlu de proprietate, emisã de Judecãtorie. Fiind implicati acestia, degeaba am fãcut la Parchet, cã dosarul stã din 2014 si îl tot trimit de la Parchet la Judecãtorie si faptele existã, dar nu vor sã cerceteze persoanele”, a conchis femeia.
Medicul Puscas îsi continuã protestul si se aflã în fata primãriei din Petrosani în fiecare dimineatã. Asteaptã sã discute cu cei din Primãrie, pentru a rezolva situatia.
Diana Mitrache