Nu mai putin de 7 arbori au fost tãiati, în ultimele zile în campusul Universitãtii din Petrosani. Motivul, spun cei din administratie, este acela cã acesti copaci erau un real pericol pentru cei care treceau pe acolo, ca si pentru constructiile din vecinãtate.
De altfel, totul s-a fãcut cu acordul Biroului de mediu din cadrul Primãriei municipiului Petrosani.
„În urma unei sesizãri, pe care am fãcut-o cãtre Primãria din Petrosani, am solicitat acordul în vederea defrisãrii unor arbori, care puneau în pericol circulatia pietonalã în zona scãrilor  de acces, de la corpul nou de învãtãmânt, spre corpul Rectoratului. Am primit avizul pentru tãierea acestor arbori, care, din cauza vechimii, puneau în pericol circulatia. Mai mult, am fãcut defrisãri si pe calea rutierã, în zona liniei de înaltã tensiune, cu acceptul celor de la ENEL”, a precizat Marius Cucãilã, administratorul Campusului Universitar de la Petrosani.

Toate aceste actiuni au fost fãcute tocmai din cauzã cã vremea rea ar putea oricând sã provoace daune importante în campus, din cauza acestor arbori bãtrâni.  Responsabilii din Universitate spun si cã vor continua toaletarea arborilor si tãierea celor care nu mai prezintã sigurantã.
Diana Mitrache