Investitii în domeniul schiabil din Straja

Autoritãtile locale de la Lupeni continuã dezvoltarea domeniului schiabil Straja. În acest sens se achizitioneazã mai multe tunuri de zãpadã.
Primãria municipiului Lupeni a scos la licitatie contractul privind achizitia a zece tunuri de producere a zãpezii artificiale, cu care intentioneazã sã doteze statiunea Straja, în cadrul proiectului de  dezvoltare „Schi în România – statiunea Straja”. Potrivit anuntului de licitatie, administratia localã alocã pentru cele 10 tunuri de zãpadã suma de 1.350.000 de lei. Statiunea montanã Straja a devenit emblematicã. În fiecare sezon de iarnã, mii de turisti aleg pârtiile din Straja, astfel cã modernizarea continuã a domeniului schiabil este o prioritate pentru autoritãtile locale din Lupeni. La Lupeni, cel putin în perioada sezonului rece, turismul începe sã devinã o alternativã la minerit. Aici ar mai fi de executat lucrãri pentru ca investitia sã fie finalizatã în proportie de 100%. În statiunea montanã Straja lucrãrile au demarat în anul 2011 în cadrul proiectului “Schi în România,  statiunea Straja”.
Obiectivele proiectului constau în realizarea unei telegondole, amenajare  7 pârtii existente, 3 telescaune, 1 teleschi, realizare 7 pârtii noi, 6 ratracuri si garaj cu dotãri necesare service, centre servicii turistice,  jandarmerie, motocositoare pentru întretinerea pârtiilor în perioada de varã urmare a înierbãrii acestora, sistem ticketing cu 4 puncte de vânzare a cardurilor, terminal acces, unitate de control, drumuri acces, 2 parcãri, utilitãti, fun park iarnã, park snowboard, fun park varã, instalatie zãpadã artificialã: lac de acumulare cu retele de captare apã pentru lac, 20 masini de producere a zãpezii artificiale, sistematizare si semnalizare trasee turistice (10 trasee montane). Si în Straja mai sunt multe de fãcut, potrivit documentelor Ministerului Turismului.
“Valoarea totalã a contractelor de lucrãri: 200.503.000 lei. Plãti de la bugetul de stat: 36.977.000 lei. Stadiu: instalatia de zãpadã artificialã finalizatã, amenajare pârtii finalizare, instalatia de energie electricã finalizatã, constructie telescaun TS3 finalizat, constructie telegondolã finalizatã, pasarela care face legãtura între pârtia 3 si pârtia 4 – realizatã în proportie de 75%”, aratã Ministerul Turismului.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *