Indivizii care au pus mai multe capcane în zona Polatiste din Parâng,  în urmã cu circa o lunã de zile, urmãreau sã prindã cãpriori sau porci mistreti, însã în laturi a intrat un urs. Indivizii voiau sã facã o petrecere în munte cu mistreti la protap.
Cei bãnuiti de braconaj sunt niste angajati de la exploatãrile forestiere din zonã si cunosteau cu precizie potecile pe care trec animalele. Indivizii aveau în plan sã tinã o petrecere si si-au dus un porc domestic, dar animalul a fost mâncat într-o noapte de un urs.
”Aveau un porc de circa 100 de kilograme si ar fi trebuit sã-l taie pentru chef. A venit ursul, ceea ce e si normal în zona respectivã, le-a rupt tarcul unde-l tineau si l-a mâncat. Asa cã s-au gândit sã punã laturi pentru a prinde un mistret pe care sã-l taie, dar în capcanã a intrat un urs. Când au vãzut ursul de aproape 200 de kilograme în laturi au fugit”, spun surse demne de încredere.  Cercetãrile în acest dosar de braconaj sunt continuate de politistii din Petrosani, însã pânã acum n-a fost pus nimeni sub acuzare.  Ursul captiv în  capcanele braconierilor avea circa 3,5 ani,  150 de kilograme si fost descoperit de paznicul fondului de vânãtoare. Dupã ore de muncã a fost eliberat de jandarmi si rangerii Echipei de Interventie Rapidã Specializatã constituitã în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians.
Maximilian Gânju