Unul din proiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al municipiului Lupeni din data de 31 august a fost proiectul initiat de primarul Lucian Resmeritã privind înfiintarea Clubului Sportiv Municipal Lupeni.
Înfiintarea acestui club are ca obiectiv, asa cum a mentionat initiatorul, sustinerea si încurajarea performantelor sportive ale tinerilor lupeneni din toate categoriile de sport, având în vedere rezultatele deosebite obtinute de sportivii din Lupeni atât la nivel national cât si international la  fotbal-tenis, fotbal, karate,sah, schi. Sub cupola acestui club urmând sã activeze toate categoriile de sporturi practicate: gimnasticã, karate, fotbal, fotbal tenis, handbal, tenis, sah, karate wkc, box, schi biatlon, karting, volei, baschet, rugby, ciclism, tenis de masã, volei, ecvestra, sport columbofil, un proiect care asigurã si un mod de viatã sãnãtos copiilor si tinerilor din localitate. Autoritãtile locale de la Lupeni, catalogheazã ca fiind o  surprizã neplãcutã faptul cã acest proiect de sustinere a sportului si  performantelor sportive din municipiul Lupeni, nu a fost votat si de  consilierul PNL Anita Burlacu, desi aceasta a acceptat propunerea colegilor ei de a face parte din conducerea administrativã a  clubului.
Contactatã telefonic, consilierul local Anita Burlacu a precizat cã proiectul privind înfiintarea CSM Lupeni a trecut în unanimitate.  „Proiectul privind înfiintarea Clubului Sportiv Municipal a fost votat în unanimitate”, a declarat Anita Burlacu consilier local PNL Lupeni.  În replicã primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã spune cã acest lucru nu este adevãrat pentru cã la acest proiect douã persoane din PNL s-au abtinut, una dintre acestea fiind chiar Anita Burlacu care va face parte din conducerea administrativã a Clubului Sportiv Municipal Lupeni.
„Nu este adevãrat ce spune doamna consilier Anita Burlacu. Nu se poate vorbi de o unanimitate de voturi atât timp cât dânsa s-a abtinut. Mai mult decât atât nu înteleg  aceastã atitudine mai ales cã a fost propusã de cãtre colegi sã facã parte din conducerea administrativã a noului club sportiv.  Acest Club Sportiv Municipal este un lucru foarte bun pentru comunitate si implicit pentru copiii din municipiul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeritã primarul municipiului Lupeni.
Monika BACIU