Week-end sportiv în Valea Jiului / De douã ori sãrbãtoare la STIINTA PETROSANI

„Dealul Institutului va fremãta de sportivi la finele acestei sãptãmâni, care coincide cu începutul lunii  septembrie.
Vineri, 1 septembrie, va avea loc „Întâlnirea generatiilor”, un moment emotionant ce se întâmplã de aproape douã decenii încoace, la sectia de fotbal. Se adunã fosti  jucãtori din mai multe generatii de fotbal,  cu povesti si evocãri de altãdatã, cu  performantele echipei anilor `60 – `70. Performante în care generatia antrenorului Gheorghe Irimie, cu Holda, Pãsculescu, I.Dinu, Marina sau Milea au câstigat în 1963 titlul national universitar! Vor fi prezenti si jucãtori din generatiile Diviziei „C” 1968-1980, ani în care au jucat la Stiinta Petrosani jucãtori de mare valoare, precum „Bombo” Ionescu, Rãsãdeanu, Fãgas, Bulbucan, Pãnescu, dar si regretatii Grizea, Floria Dumitrache, Gicã Stir, Puiu Rusu si altii
Sâmbãtã, 2 septembrie, un alt moment important, sub denumirea „Memorialul Aurel Suciu” la rugby. Cu acest prilej cu care se va aniversa momentul jubiliar de la împlinirea a 45 de ani (1972-2017) de la cea mai mare performantã, pozitia de  vicecampioanã a României – cu C. Dinu, Ortelecan, Fl. Constantn, Bãrgãunas, Bucos, Emil Neagu, Fãlcusanu în echipã, toti componenti ai echipei nationale! – câstigarea a trei cupe ale României (1983, 1991, 1993), dar si faptul cã stadionul din „Dealul Institutului” va primi denumirea de „Aurel Suciu”, dar în memoria celui care  ani de zile a fost antrenorul sectiei de rugby.

Fotbal Liga a IV-a Hunedoara                  
STARTUL UNUI NOU SEZON

Sâmbãtã si duminicã vor avea loc jocurile primei etape din campionatul judetean al Ligii a IV-a Hunedoara. Campioana en-titre Inter Petrila va juca la campioana din 2015, Retezatul Hateg, acesta pãrând a fi derby-ul primei etape.
„Asteptãm partida cu multã încredere. Am avut prestatii bune în cele cinci jocuri amicale dinaintea începerii campionatului. Am avut ceva miscãri de jucãtori în lot, în sensul cã ne-au plecat Vârlan, Visan, Adi Dosan si M. Daj, dar mizãm pe R: Drãgoescu de la Inter Petrila, Arcusi si Albescu de la Universitatea Petrosani plus jucãtorii I. Ardelean, Sterp, Stãnescu si Stefãnie”, a declarat Flavius Itul, antrenorul Retezatului Hateg.

Petrilenii îsi doresc din nou titlul de campioni ai Ligii a IV-a Hunedoara. Antrenorul Adi Câmpean porneste la drum cu lot de 22 de jucãtori, fãrã Mares (plecat la Cetate Deva) si Drãgoescu (la Retezatul Hateg). În schimb, echipa s-a întãrit cu M. Filip (Hercules Lupeni), Pãduraru (Jiul Petrosani) si juniorii Marioane, Petrariu, Podea, Tâncã.  Conducerea rãmâne aceeasi, Eugen Duma (presedinte) si Cosmin Negoi (presedintele sectiei de fotbal)

Fotbal, Liga a III-a. Seria a 4-a
„MERGEM LA VICTORIE!”

Dupã victoria din prima etapã, echipa ACS Sirineasa, adoptatã la Petrosani,  va juca în deplasare la una dintre candidatele la promovare, National Sebis. „Am avut un start bun, am trecut peste emotiile debutului. La Sebis mergem la victorie, echipa este motivatã si hotãrâtã. Ne dorim sã ajungem cât mai repede pe primul loc”, a  precizat Gabriel Mangalagiu, antrenorul ACS Sirineasa

GENU TUTU

One thought on “Week-end sportiv în Valea Jiului / De douã ori sãrbãtoare la STIINTA PETROSANI

  • 3 septembrie 2017 at 19:19
    Permalink

    Hai Jiul Petrosani !!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *