Afaceri ilegale cu lemn

Zonele mãrginase ale localitãtilor din Valea Jiului au intrat în vizorul hotilor de lemne. Acestia obtin bani frumosi din vânzarea arborilor tãiatI illegal.  Hotii de lemn nu mai intrã în pãduri pentru  cã stiu cã riscã sã  ajungã dupã gratii, dar defriseazã toti arborii din liziere si fac bani buni din vânzarea lor ca lemn de foc. Silvicultorii spun cã se confruntã cu o crestere semnificativã a furturilor de masã lemnoasã de pe terenurile aflate la marginea pãdurilor, iar cele mai mari probleme le creeazã locuitorii din zona Sasa. Acestia taie abuziv arbori inclusiv din pãdurile de la poalele Parângului, ca mai apoi sã vândã masa lemnoasã pentru cei care se încãlzesc cu sobe.
„Aceastã problemã a furturilor de masã lemnoasã din zona Livezeni va fi foarte greu  de rezolvat. În primul rând, romii care locuiesc în acea zonã sunt foarte sãraci, iar apoi singura lor sursã de încãlzire este lemnul asa cã nu vom scãpa prea curând de aceste furturi. Neavând cu ce sã cumpere lemn, îl furã”, spun pãdurarii. Tot la poalele Parângului, între Petrila si Petrosani, lizierele de pãdure sunt cãlcate de hotii de lemn. Acestia au defrisat o mare suprafatã din terenul împãdurit care se mãrgineste cu halda de steril. Astfel, arborii  tãiati ilegal sunt vânduti ca lemn de foc gata sectionat la preturi cuprinse între 400 si 500 de lei camioneta, în functie de esentã.
Maximilian Gânju

3 comentarii la „Afaceri ilegale cu lemn

 • 31 august 2017 la 09:12
  Permalink

  Este s?r?cia o justificare a unei infrac?iuni? Adic? se ?tie ca se fura ?i se distruge dar nu facem nimic? As vrea sa ?tiu ?i masurile luate…. Asta dac? sunt

  Răspunde
 • 3 septembrie 2017 la 12:45
  Permalink

  Am si eu o intrebare pentru silvicultori,ca vad ca se tot plang de hotii de lemne.De unde in Uricani,Lupeni,Vulcan,Petrosani se poate cumpara lemn pentru foc legal ??????Organizati puncte de vanzare legala a lemnului de foc si apoi veniti cu critica !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.