Autoritãtile locale de la Lupeni au comandat un astfel de studiu care sã stabileascã obiectivele, actiunile, prioritãtile, reglementãrile de urbanism (permisiuni si restrictii) necesar a fi aplicate în utilizarea terenurilor si conformarea constructiilor din zona studiatã.

“Întocmire documentatie faza PUZ pentru statiunea turistica Straja Lupeni”, aratã anuntul de achizitie. Problemele abordate în cadrul Planului Urbanistic Zonal sunt: organizarea retelei stradale; zonificarea functionalã a terenurilor; organizarea urbanistic-arhitecturalã în functie de caracteristicile structurii urbane; indici si indicatori urbanistici (regim de aliniere, regim de înãltime, POT, CUT, etc); dezvoltarea infrastructurii edilitare; statutul juridic si circulatia terenurilor; delimitarea si protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebitã, dacã acesta existã în zona studiatã; mãsuri de delimitare pânã la eliminare a efectelor unor riscuri naturale si antropice, dacã acestea existã în zona studiatã; mentionarea obiectivelor de utilitate publicã; mãsuri de protectie a mediului, ca rezultat al programelor specifice; reglementãri specifice detaliate (permisiuni si restrictii) incluse în Regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului.
Pentru Straja au fost cuprinse sume de bani în bugetul pe acest an în vederea realizãrii planului urbanistic zonal. Edilii vor, totodatã, sã extindã reteaua de hidranti din statiunea montanã.
Monika BACIU