Autorii tâlhãriei sunt doi tineri din Valea Jiului, ambii fiind clienti vechi ai politistilor. Unul dintre autorii tâlhãriei, Cãldãrar Cãtãlin Cosmin, a fost arestat pentru 30 de zile de judecãtorii din Petrosani. Individul este recidivist si are un cazier impresionant la cei 20 de ani ai sãi, fiind condamnat în trecut tot pentru tâlhãrie dupã cum confirmã surse din cadrul anchetei.
Cãldãrar Cãtãlin Cosmin n-a ajuns dupã gratii desi a fost acuzat de tâlhãrie, faptã pe care n-a recunoscut-o, pentru cã magistratii Judecãtoriei Petrosani l-au condamnat la închisoare cu suspendare. Acum, individul alãturi de un alt tânãr a intrat în casã peste un bãtrân de 82 de ani si l-au bãtut pânã când le-a spus unde-si tine economiile.
Recidivistii  au fost prinsi de politisti la scurt timp iar în urma cercetãrilor, anchetatorii au stabilit cã victima locuia singurã si tâlharii stiau cã are bani în casã. Bãtrânul a fost gãsit agonizând de cãtre un vecin, iar acesta din urmã i-a anuntat imediat pe politistii vulcãneni. Cãldãrar Cãtãlin Cosmin si complicele sãu sunt cercetati acum pentru tâlhãrie calificatã si riscã ani grei de închisoare dacã vor fi gãsiti vinovati.
Maximilian Gânju