Centenarul Marii Uniri, marcat în judetul Hunedoara

Cel mai important moment din istoria României este Marea Unire de la 1918. Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la acest moment care a schimbat cursul natiunii.  Statul National Român îsi  sãrbãtoreste cea de-a o suta sa zi de nastere. A fost pentru prima datã când toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiasi stat national. Moment de bucurie atunci, dar si acum pentru orice român legat sufleteste sincer de tara si neamul în care s-a nãscut si cãruia îi vorbeste limba.  Prin urmare, la 100 de ani de România,  sãrbãtorirea unui astfel de moment istoric, crucial si  pozitiv, este încã din aceste zile o preocupare pentru  conducerea Consiliului Judetean Hunedoara.
”Am trasat deja un proiect-program de evenimente diverse care pe parcursul anului viitor sã atragã în jurul lor hunedorenii care vor sã se bucure la aceastã aniversare majorã a românismului. O sutã de ani de la Marea Unire va fi sãrbãtoritã în Hunedoara cu spectacole folclorice, de teatru, concursuri televizate între scoli, lansãri de carte, vizionãri de documentare pentru elevi, toate, absolut toate, dedicate acestui eveniment”, a declarat  Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
Proiectul-program elaborat de Consiliul Judetean Hunedoara împreunã cu Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Biblioteca Judeteanã ”Ovid Densusianu” Hunedoara, Centrul de Culturã si Artã a Judetului Hunedoara, Teatrul de Artã Deva, Teatrul Dramatic ”I.D. Sârbu” Petrosani însumeazã peste 30 de evenimente dedicate Centenarului Unirii care se vor derula anul viitor.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *