Lucrãrile de reabilitare a arterei din DN 66, care traverseazã municipiul Petrosani, vor demara.  În câteva zile începe reconstructia strãzii, extrem de degradate si care a stârnit vii reactii, atât în rândul celor care locuiesc în Petrosani, cât si a celor care tranziteazã Vale Jiului. „Urmeazã ca firma, la sfârsitul acestei luni, sau la începutul lunii septembrie, sã intre efectiv în teren si sã se apuce de aceste lucrãri pe care le avem de fãcut la soseaua de centurã, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu cu avionul si Biserica Catolicã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Reparatiile vor aduce artera cu gropi la un standard modern, pentru cã soseaua va avea chiar si o membranã ce nu va mai permite infiltratiile. „Se vor face reparatii majore pe unele portiuni. Peste tot vor fi puse acele membrane”, mai spune  primarul din Petrosani.
Drumul este extrem de degradat si administratia a reusit doar sã îl plombeze în ultimii ani. Sumele nu puteau fi acoperite doar din bugetul local, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi a cerut cofinantare de la Consiliul Judetean pentru aceastã portiune. În luna februarie a acestui an, administratia localã a cerut Consiliului Judetean 2,4 milioane de lei pentru acest drum.
Diana Mitrache