Sporuri si salarii compensatorii pentru angajatii de la CEH

Sindicatele au încheiat negocierile pentru noul contract colectiv de muncã de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. dupã ce Consiliul de Administratie al CEH a avizat favorabil documentul, acesta a fost semnat.

“Astãzi, 25.08.2017, s-a semnat Contractul colectiv de muncã, joi a fost aprobat de cãtre consiliul de administratie si sãptãmâna viitoare de cãtre ITM, fiind o simplã formalitate”,  informeazã cei implicati în negocieri. Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, declara în urmã cu câteva zile, cã angajatii societãtii nu îsi vor pierde din drepturi, ba din contrã li se vor adãuga altele noi. În plus, potrivit lui Adrian Jurca, presedintele Sindicatului Noroc Bun, angajatii care vor pleca din disponibilizãri vor beneficia de sume compensatorii consistente.

“CA a aprobat noul CCM negociat cu reprezentanti sindicali apartinând C. E. H. În urma negocierilor s-a reusit sã se pãstreze toate prevederile din vechiul contract. În plus s-a obtinut:
1. Salarii compensatorii la ordonantã 37 200 lei brut.
2. Primã de pensionare 4 salarii medii brute pe societate (acum era doar 1)
3. Sporul de pericol creste la 72% din salariul minim pe economie (creste cu 144 lei).
4. Coeficientii de ierarhizare au data de aplicare 15 zile de la mãrirea salariului minim pe economie (de fiecare datã când se modificã)
5. Valoarea tichetelor de masã creste la 11 lei/post
6. Sporul de fidelitate devine cu caracter permanent (astfel valoarea acestuia vine în plus la calculul mediei pt concediul de odihnã)
7. Introducerea în CCM a tuturor ajutoarelor (deces, boli grave,  încãlzirea locuintei 6 luni iarna)
8. Ajutoarele financiare pentru accidente de muncã au fost indexate cu 10%.

Noul CCM urmeazã sã fie înscris la ITM si intrã în vigoare începând cu 10 SEPTEMBRIE! Cu exceptia mãririi sporului de pericol si a trecerii sporului de fidelitate la caracter permanent care intrã în vigoare începând cu 1 octombrie datoritã unor prevederi din Codul Muncii care stipuleazã cã angajatul trebuie sã semneze noile modificãri cu 30 de zile ÎNAINTE de producerea lor”, scrie Adrian Jurca, pe o paginã de socializare.

Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Sporuri si salarii compensatorii pentru angajatii de la CEH

 • 27 august 2017 la 20:40
  Permalink

  Felicitari ! Dar investiti la EM Vulcan si EM Livezeni ?

 • 28 august 2017 la 07:25
  Permalink

  Ati uitat sa treceti in Ccm si regula sa iesim la pensie la 32 de ani cu plati compensatorii de 60.000 de euro de caciula. Iar caldura sa fie adusa de la paroseni pe tevi de inox pana la usa apartamentelor.

 • 28 august 2017 la 22:12
  Permalink

  Trai pe vatrai on valea jiului asa daaaaaa

Comentariile sunt închise.