Cu aproape trei sãptãmâni înainte de începerea noului an scolar, încã mai existã unitãti de învãtãmânt unde nu au fost ocupate toate posturile de profesori. În acest sens, la nivelul Inspectoratului Scolar se organizeazã încã douã sedinte de repartizare pe posturi.  “În data de 28 august 2017, cu începere de la ora 10.00, în sala Spiru Haret a Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Comisia judeteanã de mobilitate organizeazã sedinta de repartizare, dupã cum urmeazã: 1.solutionarea în sedintã de repartizare, a cererilor de completare a normei didactice, în alte unitãti de învãtãmânt si de detasare în interesul învãtãmântului pentru restrângere nesolutionatã. 2.repartizarea candidatilor care au obtinut cel putin media de repartizare 7 (sapte) la concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învãtãmântul preuniversitar, sesiunea 2017, în ordinea descrescãtoare a mediilor de repartizare, având prioritate candidatii care beneficiazã si de prelungirea duratei contractelor individuale de muncã în anul scolar 2017-2018 în baza mediei de repartizare minimum 7 (sapte) la concursurile nationale de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învãtãmântul preuniversitar, sesiunile 2016 si/sau 2015, respectiv 2016, 2015, 2014 si/sau 2013 pentru învãtãtori/institutori/profesori pentru învãtãmânt primar, în conditiile din Metodologie”, aratã o informare a ISJ Hunedoara.

Dacã nici în data de 28 august nu se vor ocupa posturile libere, se va mai organiza o etapã de repartizare în data de 29 august. “În data de 29 august 2017, cu începere de la ora 10.00, în sala Spiru Haret a Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Comisia judeteanã de mobilitate organizeazã sedinta de repartizare, dupã cum urmeazã:

1.repartizarea, în sedintã, a cadrelor didactice titulare prin detasare la cerere prin concurs specific în ordinea descrescãtoare a punctajelor.

2.repartizarea cadrelor didactice care îndeplinesc conditiile privind prelungirea duratei contractelor individuale de muncã, în anul scolar 2017-2018, conform art.85 din Metodologie”, mai aratã informarea.

Începând cu data de 28 august 2017 prioritate la ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, în toate sedintele de repartizare, precum si dupã începerea cursurilor, au în ordine cadrele didactice titulare cu reducerea de activitate nesolutionatã si cadrele didactice care beneficiazã de prelungirea contractului individual de muncã pe perioadã determinatã.
Monika BACIU