Zeci de turisti strãini vin sã admire Parângul

Parângul nu înseamnã doar schi, acest lucru fiind dovedit turistii strãini care vin în extrasezon pentru drumetii montane si sãlbãticia muntelui. Nu se comparã cu Retezatul însã din ce în ce mai multi pasionati de drumetii  montane ajung în Parâng, unde fac trasee de creastã ori merg sã viziteze lacurile aflate la circa 2000 de metri altitudine. În mare parte sunt strãini, cehi, polonezi, unguri dar si români, iar toti se aratã încântati de alegerea fãcutã si spun cã Muntii Parâng sunt printre cei mai frumosi.

„Nu sunt foarte multi turisti ca sã spui cã e agitatie, sunt strãini si vin în special la sfârsit de sãptãmânã. Fac trasee, drumetii si cautã sã se relaxeze si sã profite de aerul curat”, spune unul dintre angajatii Telescaunului Parâng. Pe viitor, odatã cu finalizarea proiectului privind dezvoltarea domeniului schiabil din Statiunea Parâng, administratia vrea sã atragã vizitatori si în extrasezon, adicã pe timp de varã.  Deja sunt proiecte pentru diferite  competitii montane de talie internationalã dar si alte activitãti care sã-i convingã pe turisti cã statiunea poate oferi mai mult decât pârtii de schi. Un plus de  ”publicitate” aduce si vizitele repetate ale sefului statului, Klaus Iohannis ajungând în acest an în douã rânduri în statiunea de deasupra Petrosaniului.

Maximilian Gânju

Advertisements

Un comentariu la „Zeci de turisti strãini vin sã admire Parângul

  • 22 august 2017 la 21:29
    Permalink

    Ar fi foarte multi turisti in Parang daca Consiliul Judetean Hunedoara ( PSD ) ar asfalta drumul judetean din Parang dar ei aranjeaza motive pentru a amana la nesfarsit modernizarea acestui drum .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.