Minerii din Valea Jiului cer renegocierea CCM

Sindicalistii din mineritul de huilã cer sã renegocieze Contractul Colectiv de Muncã. Asta pentru cã nu sunt de acord cu cuantumul primelor de Ziua Minerului si pentru cã vor sã stie clar ce pot face pe viitor cu angajatii din minerit.

Potrivit liderului ds la Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Zoltan Lacatas, în aceste zile se continuã negocierile pentru primele de 6 august.

„Luni am avut o întâlnire cu organizatiile sindicale si administratia CNH, în urma unei adrese transmise de cãtre directorul general, prin care am discutat despre adaosurile salariale de Ziua Minerilor. În urma discutiilor, însã, nu am ajuns la nici un rezultat, iar organizatiile sindicale au solicitat ca aceste adaosuri sã fie într-un cuantum egal pentru toti salariatii. Oferta administratiei a fost 3 milioane de lei vechi, net, pentru fiecare salariat, lucru pe care nu l-am negociat, ci, dimpotrivã vom avea în continuare si alte întâlniri. Abia apoi vom putea stabili o renegociere a contractului Colectiv de Muncã si un nou act aditional, care sã însemne adaosul salarial de Ziua Minerului”, a declarat Zoltan Lacatas, presedintele LSMVJ.

Liderii de sindicat spun cã au avut discutii, si acum au mai multe variante ce vor fi prezentate la negocieri, în ceea ce priveste cuantumul adaosurilor salariale. „Credem cã minerii ar merita mai mult decât 3 milioane de lei net si mandatarea directorul general pentru aceastã sumã, cred cã nu este conformã cu legislatia în vigoare. Acest lucru ne impune nouã, sindicalistilor sã nu trecem peste un anumit cuantum si sã nu fim de acord cu acest lucru inechitabil si incorect. Nu poti sã transmiti minerilor cã asta e si la revedere”, a mai adãugat Zoltan Lacatas.

Directorul general al CNH a fost mandatat de cãtre Consiliul de Administratie sã negocieze cu sindicatele din minerit si sã le ofere lucrãtorilor de unitãtile miniere prime de Ziua Minerului în cuantum de 300 de lei.

Diana Mitrache

 

 

 

5 comentarii la „Minerii din Valea Jiului cer renegocierea CCM

 • 31 iulie 2012 la 22:02
  Permalink

  Sa se mareasca salarile noastre ale minerilor cu 10% si sa ramana drepturile asa cum sunt acum daca nu vom face greva spontana si vor cadea PSD-isti din CNH ca neau mintit desi noi iam votat.

  Răspunde
 • 1 august 2012 la 06:19
  Permalink

  @minerii, fratele meu care le stie pe toate de ce nu ti-a dat Jujan 10% cat a fost Director General. Te-am rugat sa nu mai comentezi in limba romana.Invat-o intai si mai apoi scrie ceva.

  Răspunde
 • 1 august 2012 la 08:12
  Permalink

  Poate ca si 3 lei este prea mult pentru unii (chiar pentru majoritatea) dintre ‘mineri’ care nu au habar despre semnificatia acestei zile, nu au idee despre ce inseamna solidaritatea de breasla, nu participa la nicio manifestare (daca nu se da ceva) si sunt interesati doar de bere, mici si ‘prema’. Si se mai trezesc vorbind (ragaind) din cand in cand, la fel ca „Minerii Vaii Jiului” de mai sus.

  Răspunde
 • 1 august 2012 la 09:21
  Permalink

  Mai bine s-ar investii banii in materiale si alte cele necesare la locul de munca, ca la constiinta si dorul de munca al minerului (vezi nr.de zile de foi de boala), la care se adauga cheful de munca si amabilitatea birocratilor si al birocratelor in special, nu vad rostul acestor preme. Apoi unde pui ca CNH se plange de lipsa de bani, pretul mic al carbunelui s.a.m.d. Acum cand vine vorba de preme, numai e aceeasi situatie? Unde e adevarul?
  Oricum cred ca va fi ultima prema pe care o luam,ca daca se infiinteaza complexul se vor desfiinta premele.

  Răspunde
 • 1 august 2012 la 10:17
  Permalink

  Da bine zis Igor,ai punctat unde trebuie,dealtfel rezultatele se vad,minerit fara viitor,toata lumea astepta „ordonanta” si ce suma se da,trist dar adevarat,iar ziua asta importanta din august nu mai are nici o semnificatie, decat daca se da ceva !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.